Tweede Kamer kritisch over hoogmoed Mark Rutte

De Tweede Kamer vindt dat premier Rutte onjuiste verwachtingen heeft gewekt in de kwestie van het misbruik door de Rooms-Katholieke kerk.

Rutte zei vorige maand dat het kabinet onderzoekt of de geestelijken die zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik binnen de kerk, alsnog kunnen worden vervolgd.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) schreef maandag aan de Kamer dat vervolging van verjaarde misdrijven volgens Europese regels helemaal niet kan.

Diverse partijen waaronder het CDA vinden dat de premier onterecht verwachten heeft gewekt bij de slachtoffers, omdat het al langer duidelijk was dat vervolging in deze zaken niet mogelijk is. Een Kamermeerderheid is het daarmee eens.

Overigens vindt er vandaag een openbare hoorzitting plaats over het misbruik. Aartsbisschop Eijk zal voor de vaste Kamercommissie Veiligheid en Justitie verschijnen, net als de schrijver van het rapport over het misbruik binnen de kerk, Wim Deetman.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer kritisch over hoogmoed Mark Rutte

  1. Pingback: Mark Rutte houdt vast aan ontsnappingsclausule europact | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>