Arie Slob: ‘geen linkse maar een eigen koers’

Eerder lichtte D66 leider Alexander Pechtold al toe waarom hij zich niet wenst te voegen tot het clubje linkse oppositie dat afgelopen zaterdag met een alternatief plan kwam om Nederland door de crisis te helpen. En op NU.nl doet Arie Slob hetzelfde.

Zo’n manifestatie ‘Een Ander Nederland’ is niet aan hem en zijn partij de ChristenUnie besteed. ‘Het belemmert mijn werk in het parlement als ik me hierbij zou aansluiten”, stelt Slob. De partijen op links zouden een gezellige club vormen die er in de werkelijkheid helemaal niet is. ‘Er wordt een eenheid geëtaleerd die er niet is en een beeld neergezet van hoe wij samenwerken in het parlement die niet strookt met de werkelijkheid.’ Aldus een realistische Arie Slob.

Volgens Slob is er dus sprake van een gespeelde eenheid tussen PvdA, SP en GroenLinks. In werkelijkheid is die er volgens de partijleider helemaal niet. Als voorbeeld haalt Slob de eurocrisis aan, daar denken volgens hem de drie partijen totaal anders over.

De leider van de ChristenUnie zegt verder inhoudelijke met alle partijen te willen samenwerken. Met de linkse oppositie, alsmede de coalitiepartijen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Arie Slob: ‘geen linkse maar een eigen koers’

  1. Pingback: Slob eist actie van Rutte tegen werkloosheid | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>