Linkse oppositie PvdA, SP en GroenLinks komt met crisisplan

De linkse oppositie komt vandaag met een plan om Nederland door de crisis te helpen.

PvdA, SP en GroenLinks vinden dat het kabinet en zijn gedoogpartner PVV in plaats van ons uit de crisis te halen, ons verder de miserie in te drukken. En dus wordt het hoog tijd dat de linkse samenwerking nieuw leven wordt in te blazen.

In een nieuwe poging tot linkse samenwerking komen PvdA, SP en GroenLinks vandaag met ‘een solidair, slim en groen investeringsplan’. Een van de manieren om de plannen te financieren is ‘voor mensen met het hoogste inkomen een toptarief in te voeren’. 

De drie partijen willen onder meer een nieuwe deeltijd-WW invoeren. Zodoende kunnen bedrijven makkelijker tijdelijk uit de brand worden geholpen. Door middel van een poule van werknemers zouden bedrijven per sector sneller aan goed personeel kunnen worden geholpen.

Verder willen ze Nederland laten omschakelen op duurzame energie en energiezuinig bouwen bevorderen.

Veel van deze maatregelen verdienen zichzelf terug, beweren GroenLinks, PvdA en SP. Andere maatregelen moeten simpelweg betaald worden door de invoering van een nieuw belastingtarief voor hoge inkomens. Hoe hoog dat tarief (nu 52 procent) zou moeten worden is nog niet duidelijk.

In de Volkskrant schrijven Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks) vandaag dat een stijging van het tarief met 1 procent de schatkist al 400 miljoen euro oplevert. Volgens de partijen moeten die rijke mensen niet zeuren, de mensen die het betreft ‘krijgen er een mooier land voor terug’, schrijven de drie leiders.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Linkse oppositie PvdA, SP en GroenLinks komt met crisisplan

  1. Audri

    Gelukkig, een erg goed voorstel om uit de crisis te komen, als de coalitie nu ook nog over de streep getrokken wordt, kan dit heel snel een veranderingsproces op gang brengen met maximale draagkracht, zowel uit de politiek alsook de bevolking.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Sap roept CU en D66 op moed te tonen | Politiek

  3. Pingback: D66-leider Alexander Pechtold wraakt Linkse oppositie | Politiek

  4. Pingback: Arie Slob: ‘geen linkse maar een eigen koers’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>