SP wil verlaging salarissen Tweede Kamer

De Socialistische Partij doet een voorstel dat in het land waarschijnlijk met groot gejuich zal worden ontvangen.

De SP-fractie in de Tweede Kamer komt volgende week met een voorstel op de proppen, om net als in België, het salaris van politici te gaan verlagen.

Dat heeft SP Kamerlid Jasper van Dijk donderdag gezegd in reactie op de Belgische beslissing. Volgens hem is de SP ‘enthousiast over het voorstel van de Belgen’ en geïnspireerd door onze zuiderburen stelt Van Dijk dat het volgens hem niet meer dan normaal is dat ook Kamerleden en ministers naar hun eigen salaris kijken.

Uiteraard omdat er over fors moet worden bezuinigd.

Wat je doet, moet je goed doen, dus wat de SP betreft mag het salaris fors naar beneden. De SP trok met een eerder voorstel al de stoute schoenen aan maar idee om het salaris met een derde te verlagen, kreeg uiteraard geen Kamermeerderheid.

Van Dijk blijft echter strijdvaardig en ziet kansen bij ‘eventuele nieuwe bezuinigingen’. Dat is volgens hem ‘in ieder geval veel onverstandiger’ dan bezuinigen op publieke voorzieningen zoals zorg en onderwijs.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “SP wil verlaging salarissen Tweede Kamer

  1. Pingback: Sap roept CU en D66 op moed te tonen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>