Rubriek: Buitenland

Brits exit EU? Kost Nederlandse burger 1000 euro

Paniek in EU-haatkamp • Economische schade minstens 10 miljard euro De Britten stemmen op 23 juni in een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. Als zij kiezen voor een vertrek uit de EU (ook wel Brexit genoemd) dan zal dat economisch heel slecht uitpakken voor Nederlandse burgers.

Lees verder...

Nederlandse nationalisten glibberen in duisternis

Campagneleider Trump: Ik kreeg Oekraïne in Europa • Antisemitisme ‘De rol die ik in de regering speelde was om te helpen Oekraïne in Europa te krijgen. Daar zijn we in geslaagd’. Dat zegt politiek lobbyist Paul Manafort over zijn periode als adviseur van ex-president Viktor Janoekovytsj. Sinds kort is Manafort campagneleider voor de Amerikaanse presidentskandidaat

Lees verder...

Referendum: Lage opkomst, feest voor neezeggers

70% Nederlanders ging niet stemmen • Regering moet heroverwegen • Verdeeldheid en gebrek eenduidige eis neekamp maakt het makkelijker Het raadgevend referendum over het Associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne is woensdag gewonnen door de neezeggers. De opkomstdrempel van 30 procent is nipt gehaald. De politiek moet opnieuw naar het verdrag kijken.

Lees verder...

Belgische regering faalt, Jambon hoort af te treden

Slecht leiderschap, amateurisme en valse partijpolitieke spelletjes Ongelofelijk. Dat we het meemaken dat ik het eens moet zijn met een of ander obscuur Kamerlid van de extreemrechtse partij Vlaams Belang. Na de dodelijke aanslagen die dinsdag in Brussel plaatsvonden hoort de Belgische vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) af te treden.

Lees verder...

VIDEO: Obama brengt historisch bezoek aan Cuba

Nederland stuurde in januari al een sociale handelsmissie naar Cuba De Amerikaanse president Barack Obama is zondag met zijn vrouw en kinderen in Cuba geland voor een historisch bezoek. Voor het eerst in 88 jaar bezoekt een zittende president van de Verenigde Staten het communistische land.

Lees verder...

GeenPeil onder controle Russische geheime dienst

In bed met extreemrechtse antisemieten Jobbik en GoudenDageraad The Sunday Telegraph meldt dat het GeenPeil-referendum van GeenStijl onder controle staat van Russische geheime agenten. En dat is geen linkse spin; de onthulling komt uit onverdachte hoek en er zijn diverse bronnen gebruikt.

Lees verder...

Terugkijken: Obama’s State of the Union 2016

Zwanenzang Obama geen opsomming beleid maar visie op toekomst De Amerikaanse president Barack Obama sprak vannacht zijn laatste State of the Union uit. Volgend jaar zal zijn opvolger debuteren. Voor zijn zwanenzang koos Obama ervoor om geen eindeloze lijst beleidsvoornemens op te sommen.

Lees verder...

NL-voorzitterschap EU wordt sober, zonder fratsen

Geen toeters en bellen, maar Nederland zal zich wel goed presenteren Het EU-voorzitterschap van Nederland de eerste helft van volgend jaar wordt een sobere aangelegenheid. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders woensdag in het tijdelijk opgerichte Europagebouw in Amsterdam.

Lees verder...

Koenders wil niet betalen voor snoepreisjes EU

Politieke schnabbelaars willen dat we Hollandse zuinigheid loslaten Onze Nederlandse traditie van zuinigheid veroorzaakt een diplomatieke relletje. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft geen zin om geld uit te trekken voor een bezoek van Amerikaanse congresleden, meldt de Volkskrant.

Lees verder...

Haagse politiek reageert beheerst op ISIS-oorlog

Daesh steeds vaker gebruikt als beledigende naam voor terroristen Na de terreuraanslagen in Parijs van vrijdag hebben de politici in Den Haag goeddeels beheerst gereageerd. De partijen gaven verklaringen uit om hun afschuw kenbaar te maken maar uitzonderlijk grote woorden vielen er niet.

Lees verder...

Geen NL’ers op Forbes-lijst van machtigste mensen

#Forbes naait #GeenPeil • Niet EU maar regeringsleiders het machtigst Net als in vorige jaren staat er geen enkele Nederlander op de Forbes-lijst van machtigste mensen ter wereld. Geen Jeroen Dijsselbloem die naast minister van Financiën ook Eurogroep-voorzitter is. En ook geen Frans Timmermans die geldt als invloedrijke vicevoorzitter (tweede man) van de Europese Commissie.

Lees verder...

Geen linkse vuist tegen neoliberale Griekse deal

Dijsselbloem staat achter deal: geen medelijden met Griekse regering De SP is tegen het snoeiharde akkoord dat de Eurolanden de afgelopen week met Griekenland hebben gesloten. ‘Het probleem is niet Griekenland, het probleem is natuurlijk de euro’, aldus SP-Kamerlid Harry van Bommel.

Lees verder...