Rubriek: Lokaal

Aboutaleb veruit populairste politicus van het land

#TK2016 • Maar kan hij zegevieren in een landelijke verkiezingsstrijd? De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is op dit moment veruit de populairste politicus van Nederland. Dat melden diverse media op basis van een nieuw peiling van I&O Research. Eerder kwam uit een poll van Maurice de Hond een soortgelijk resultaat; Aboutaleb als gedroomde nieuwe premier.

Lees verder...

Oranje organiseert barbecue voor vluchtelingen

‘Niemand in Oranje is tegen asielzoekers’ • ‘Het zijn gewoon mensen’ Jan Voortman, een sympathieke inwoner van het veelbesproken Drentse dorp Oranje was woensdagavond te gast in de talkshow van Jeroen Pauw. Hij vertelde hoe goed de dorpelingen werkelijk omgaan met de vluchtelingen.

Lees verder...

Welkom in de 21e eeuw, lieve burgers van Oranje

Update klik: Analyses van ochtendkranten over NL na de Oranje-rel Van krimpgemeente naar werelddorp • Journalistieke groepspsychose Dinsdagavond brak bij het dorp Oranje in de gemeente Midden-Drenthe paniek uit nadat bleek dat er 700 extra vluchtelingen moeten worden opgevangen. Een plotselinge verdubbeling van het aantal dat eerder was afgesproken.

Lees verder...

Nachtapotheek in kleine gemeenten veel duurder

Marktwerking faalt • Zorgverzekeraars niet eerlijk, niet transparant ‘Arme mensen mijden zorg dure nachtapotheek’, meldt RTV Rijnmond. Mensen die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend medicijnen nodig hebben, betalen in kleine gemeenten veel hogere extra kosten dan mensen in grote gemeenten.

Lees verder...

Ook corruptieschandaal PVV-lijsttrekker

Integriteit volgens de PVV: streng voor anderen, soepel voor onszelf Lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marjolein Faber (PVV) is verwikkeld in een corruptieschandaal. NRC onthulde dat zij met geld van de belastingbetaler het bedrijf van haar zoon inhuurde. Zij overtrad daarmee de regels. De Gelderse fracties van VVD, PvdA en SGP hebben Faber opgeroepen om

Lees verder...

VVD-corruptieschandaal: exit Verheijen

VIDEO • Persoonlijk drama voor van corruptie verdachte VVD’er Het door schandalen geplaagde VVD-Kamerlid Mark Verheijen houdt de eer aan zichzelf en stapt op. ‘Met pijn in het hart, maar met de overtuiging dat dat in deze omstandigheid het enige juiste besluit is’, schrijft hij in een verklaring.

Lees verder...

Jolande Sap genoemd als opvolger Hoes

Volop speculaties: wie wordt de nieuwe Maastrichtse burgemeester? Nu de geplaagde Onno Hoes zijn vertrek als burgemeester van Maastricht heeft aangekondigd, draait de geruchtenmachine over zijn opvolging op volle toeren.

Lees verder...

D66 en SP slopen solidariteit Amsterdam

• Gedeelde stad wordt werkelijkheid: Parijse toestanden naderen • Iets wat twee jaar geleden 1200 euro kostte, is nu zeker 1400 euro • Vooral starters de dupe van liberaal mismanagement in Amsterdam • SP-wethouder verantwoordelijk voor tweedeling woningmarkt De voormalige Amsterdamse PvdA-leider Pieter Hilhorst waarschuwde er al voor, en het scenario dat hij schetste wordt

Lees verder...

VIDEO: Pownews naait Onno Hoes

#Onnogate: Maastrichtse burgemeester in toyboy-val gelokt De veelgeplaagde VVD-burgemeester van Maastricht Onno Hoes is opnieuw in opspraak geraakt door geflirt met een zogenaamde toyboy. Precies een jaar geleden ontstond een soortgelijke rel toen enkele zoenfoto’s opdoken.

Lees verder...

PvdA: geef mensen eigen buurtrechten

Sterke positie bewoners: meer zeggenschap, minder papierwerk Meer rechten om je eigen buurt te organiseren. Daarvoor pleit de PvdA. Bewoners krijgen met buurtrechten meer zeggenschap over bijvoorbeeld het beheer van het buurthuis, de groenvoorziening en het tegengaan van vervuiling.

Lees verder...

VIDEO: Meer allochtone rechercheurs

Specifieke kennis en herkenbaarheid vergroot pakkans criminelen Volgens Tweede Kamerlid en oud-politieman Ahmed Marcouch (PvdA) zou de pakkans van criminelen veel hoger zijn als er meer allochtone rechercheurs zouden werken bij de politie. Marcouch zei dat afgelopen week bij AT5.

Lees verder...

Marcouch bekogeld door hufters in Schilderswijk

Van Aartsen moet actiever zijn en naar buurtbewoners luisteren PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is bekogeld met eieren en vuurwerk na afloop van een werkbezoek aan de Haagse Schilderswijk. Dat meldt Omroep West.

Lees verder...

Kiezersbedrog D66′er Paternotte over onderwijs

D66 Amsterdam kopieert onderwijsplan van ex-wethouder Hilhorst In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was onderwijs voor D66 een speerpunt. In Amsterdam stak de lokale D66-voorman Jan Paternotte de draak met het onderwijsbeleid van toenmalig PvdA-wethouder Pieter Hilhorst.

Lees verder...

Gooien D66-besturen geld voor zorg weg?

Liberale spilzucht: miljoenen extra voor externe adviesbureaus De coalitie van D66, GL, VVD en SP in Utrecht geeft dit jaar een miljoen euro uit aan het inhuren van externe adviseurs. Ook met geld dat is bedoeld voor zorg.

Lees verder...