Rubriek: Columns

Wilders zat helemaal fout over Rusland

De pijnlijke politiek achter MH17: huichelende Poetin-knuffelaars Na de terreuraanslag op Malaysia Airlines MH17 reageerde de gehele Nederlandse politiek, van links tot rechts, vol afschuw. Leiders betuigden hun medeleven met de slachtoffers en nabestaanden, en dat is absoluut oprecht. We kunnen de slachtoffers niet politiseren. Niemand wilde dat dit zou gebeuren.

Lees verder...

Sociaal vangnet is zo lek als een mandje

We hebben een door de overheid gereguleerd, sluitend stelsel nodig Probleemjongeren laten zich massaal uitschrijven bij de gemeente om zo van deurwaarders en justitie af te komen. Hierdoor glijden ze steeds verder af. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek in Amsterdam Nieuw-West.

Lees verder...

Samsom wil resultaten zien: los de problemen op

Stop met intern partijgedoe; niet met de rug naar de kiezer staan PvdA-leider Diederik Samsom reageert in een interview met de regionale kranten van Wegener op kritiek van Eerste Kamerlid en oud-partijvoorzitter Ruud Koole. Die uitte deze week zijn zorgen over de electorale crisis binnen de PvdA.

Lees verder...

Buma bang: jihadi’s grootste bedreiging

Raar interview Buma waar we eigenlijk geen bal mee opschieten Niet ongeneeslijke ziektes, niet dodelijke virussen waar geen vaccins voor bestaan, niet de vele honderden verkeersdoden per jaar, nee, wij moeten ons vooral zorgen maken over teruggekeerde jihadi’s. CDA-voorman Sybrand Buma ziet in hen ‘de allergrootste bedreiging voor de nationale veiligheid’.

Lees verder...

Wilders in zee met Pools extreemrechts

Vrouwen kiesrecht ontnemen, gaskamers en ovens voor Joden: niets gaat Wilders te ver in zijn honger naar Europese macht en subsidie In de zoektocht naar Europese partners wordt de PVV van de controversiële politicus Geert Wilders steeds extremistischer. Nu gaat hij ook nog samenwerken met de extreemrechtse Poolse partij KNP die het kiesrecht voor vrouwen

Lees verder...

VVD wil nog veel grotere ongelijkheid

Botsing met PvdA • VVD pleit voor de rijken • D66 angstvallig stil Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het verschil tussen arm en rijk in Nederland extreem is geworden. Dan gaat het niet zozeer om de inkomens, maar vooral om de vermogens. De VVD juicht die groeiende ongelijkheid toe.

Lees verder...

Wilders in het nauw na afstraffing

Aftreden zal hij niet, want dan blijft er helemaal niks van de PVV over Volgens de exitpoll van Ipsos is de omstreden politicus Geert Wilders met zijn PVV de grote verliezer bij de Europese Parlementsverkiezingen van deze week.

Lees verder...

Peiling: ‘D66, PVV of CDA wint EU-verkiezing’

Uitgebreide duiding: verdere verrechtsing van Nederland in Europa Aanstaande woensdag vinden verkiezingen plaats voor het Europarlement. Reden voor Maurice de Hond om uitgebreid te peilen, analyseren en duiden. In zijn wekelijkse zetelpeiling verandert vrijwel niets. De kleine verschuivingen bij D66, SP, CU, GL, PvdD en 50Plus vallen binnen de steekproefmarge.

Lees verder...

Gebrek vertrouwen EU is schuld politici

Hou nou op met al dat gekwebbel, kom met aansprekende leiders Een week voor de Europese verkiezingen blijkt dat bijna tweederde van de Europeanen het gevoel heeft dat zijn/haar stem niet gehoord wordt in Brussel.

Lees verder...

Dump Rutte in Brussel, maak Dijsselbloem premier

Nederland is klaar met Rutte, geef PvdA’er de kans het beter te doen Vorige week opperde VVD-mastodont Frits Bolkestein ineens dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem een goede kandidaat zou zijn om de komende jaren het voorzitterschap van de Europese Commissie (EC) op zich te nemen.

Lees verder...

Welke rol speelt Nederland in de Oekraïne-crisis?

Obama en Merkel dreigen met hardere sancties tegen Rusland De Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel willen hardere sancties tegen Rusland als dat land niets doet tegen de onrust in Oekraïne. Dat zeiden de twee op een persconferentie in Washington.

Lees verder...

Wilders betaalt Marokkanen-peiling De Hond

Achterlijke PVV-vragen meegestuurd met normale wekelijkse peiling De PVV van Geert Wilders heeft weer een peiling gekocht bij Maurice de Hond. Deze keer betreft het de haatzaaiende speech van Wilders over Marokkanen. Op de avond van de raadsverkiezingen mondde die speech uit in een spreekkoor.

Lees verder...

Het eerlijke verhaal van Samsom is waar

Samenwerkingspartners D66, CU en SGP met wensenlijst in media De onderhandelingen over de begroting van volgend jaar zijn begonnen. Regeringspartijen VVD en PvdA gaan net als vorige keer met de constructieve oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP (samen de C3) om de tafel.

Lees verder...

Joop.nl censureert kritiek op Leefbaar Rotterdam

Is redactie VARA-debatsite obsessief bezig met anti-PvdA-campagne? Op de opinie- en debatsite Joop.nl van de VARA verscheen gisteren een column met de titel ‘Roep om Asscher gaat aanzwellen’. Het kritische stuk over de PvdA is geschreven door Ronald Buijt, campagneleider van Leefbaar Rotterdam.

Lees verder...

Samsom gaat PvdA scherper profileren

Hoe journalisten strijdlust van PvdA proberen weg te spinnen De PvdA heeft woensdagavond de gemeenteraadsverkiezingen geëvalueerd. De partij verloor op veel plaatsen. Dat is verklaarbaar door de impopulariteit van het kabinetsbeleid, door de lage opkomst (een deel van de basis bleef thuis) en door het overlopen naar D66 van een deel van de hoger opgeleide

Lees verder...