Rubriek: Columns

Pechtold eist alweer extra bezuinigingen

D66-aanval op middenklasse • Trickle down-verzinsels in nieuw jasje D66-probleem Alexander Pechtold eist alweer extra bezuinigingen. Echt nieuws is het niet. Hij probeert dat al twee jaar door te drukken. Tegen de wil van gewone Nederlanders in. Gisteren opnieuw in een campagnestuk in De Telegraaf.

Lees verder...

Peiling De Hond: ‘dieptepunt Opstelten’

Media over de peilingen: ben je een journalist of een oplichter? In de zetelpeiling van Maurice de Hond amper verschuivingen. De ene zetel die van PvdD naar VVD gaat valt binnen de statistische foutmarge. Verder staan alle voorbehouden en nuanceringen die we bij voorgaande peilingen maakten.

Lees verder...

Omstreden zorgwet wordt aangepast

Lubberiaanse bezweringsformule • Gezicht Schippers niet echt gered, politieke pijn verspreid over hele coalitie • Resultaat: betere wet De politieke crisis over de voorgenomen beperking van de vrije artsenkeuze eindigde donderdagnacht in een lelijke maar wonderlijk doeltreffende oplossing.

Lees verder...

Armoe troef sinds de VVD regeert

Rechts-liberale ramp: steeds meer Nederlanders onder armoedegrens Terwijl VVD-politici met ongekende politieke arrogantie bezig zijn de solidariteit uit ons zorgstelsel te slopen, onthullen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centraal Planbureau (CPB) nieuwe onthutsende armoedecijfers.

Lees verder...

Een klef construct van opinieslijm

Groot gebrek aan onafhankelijke en zelfverzekerde linkse media PvdA-leider Diederik Samsom boekte deze week een overwinning in het debat over het zeer omstreden schaliegas. Zonder een politieke crisis te veroorzaken, en aan het eind van het liedje: de overwinning. Perfect dualisme. Toch?

Lees verder...

D66 en SP slopen solidariteit Amsterdam

• Gedeelde stad wordt werkelijkheid: Parijse toestanden naderen • Iets wat twee jaar geleden 1200 euro kostte, is nu zeker 1400 euro • Vooral starters de dupe van liberaal mismanagement in Amsterdam • SP-wethouder verantwoordelijk voor tweedeling woningmarkt De voormalige Amsterdamse PvdA-leider Pieter Hilhorst waarschuwde er al voor, en het scenario dat hij schetste wordt

Lees verder...

Asscher is beste minister van Integratie

Als we nou eens ophouden met al dat gelul, geouwehoer en gezeik Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is momenteel veel in het nieuws. Aan de ene kant verzet hij zich tegen inmenging van de Turkse overheid die de integratie van Nederlanders van Turkse afkomst tegenwerkt. Aan de andere kant haalt hij hard uit naar

Lees verder...

D66-kritiek op paus is schijnheilig snobisme

Rechts-progressief gebabbel D66-yuppen in strijd met onze vrijheden Paus Franciscus gaf vandaag een toespraak voor het Europees Parlement en dat was een hartverwarmend sociaal en menselijk pleidooi. Als het aan D66 had gelegen dan was de speech echter verboden. Hypocriet van de liberalen.

Lees verder...

Kuzu en Öztürk chronische relschoppers

Driftkikker Öztürk brult ‘Moge Allah je straffen’ richting Marcouch De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die gisteren uit de fractie van de PvdA zijn gezet, veroorzaken al veel langer onrust. De dominante driftkikker Öztürk (afbeelding) lijkt Kuzu mee te hebben gesleept, de afgrond in.

Lees verder...

Hypocriete D66-yup jat GroenLinks-punt

Waarom zeggen D66-yuppen niets over explosie van zorgpremies? D66 pleit ineens voor ‘minder ambtenaren, meer diplomaten’. Klinkt op zich natuurlijk prima, maar waar hebben we dat pleidooi voor meer diplomatie ook alweer eerder gehoord? O ja, dat is waar: GroenLinks roept dat al maanden.

Lees verder...

Waren Theo van Gogh en Pim Fortuyn links?

Historicus pleegt geschiedvervalsing in fact free-tirade op Joop.nl Op opiniesite Joop.nl is vrijdag een bizarre column van Han van der Horst verschenen met de titel ‘Waarom noemen we Theo van Gogh niet gewoon uiterst rechts? Want dat was hij’. Schaamteloze geschiedvervalsing door een historicus.

Lees verder...

Haagse kaasstolp verder dichtgetimmerd

Exorbitante beveiliging zonder aanwijzing specifieke dreiging Dat Haagse politici en journalisten in een heel eigen wereldje leven is bekend. De ons-kent-ons-cultuur neemt bij sommigen op het Binnenhof zelfs sekte-achtige vormen aan. Deze toestand wordt ook wel ‘de Haagse kaasstolp’ genoemd.

Lees verder...

CDA/D66-muizenpact: meer bezuinigen op zorg en zekerheid

• Harder snijden in zorg, sociale zekerheid en gepensioneerden • Rechts miniverbond wil VVD verleiden en PvdA voor het blok zetten Een rechts monsterverbond dient zich aan. Nou ja monster… met 25 zetels in de Tweede Kamer is dit eigenlijk een piepend muizenverbond. CDA en D66 trekken samen op bij de gesprekken met het kabinet

Lees verder...

Koenders is prima, maar waarom geen reshuffle?

Middenin regeertermijn meerdere kabinetsposten opnieuw invullen Zoals weken geleden al uitgelekt volgt Bert Koenders de populaire minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op. Een betrouwbare vent, prima keuze.

Lees verder...

Maak een Fortuyn-wet sociale dienstplicht

Eindeloos geëmmer over militaire en sociale dienstplicht in Nederland Jongeren zouden na hun opleiding een maatschappelijke dienstplicht moeten vervullen, bijvoorbeeld in de zorg, bij vrijwilligersorganisaties of bij defensie. Dat zegt CDA-leider Sybrand Buma vandaag in een interview met De Telegraaf.

Lees verder...