Rubriek: Columns

CDA/D66-muizenpact: meer bezuinigen op zorg en zekerheid

• Harder snijden in zorg, sociale zekerheid en gepensioneerden • Rechts miniverbond wil VVD verleiden en PvdA voor het blok zetten Een rechts monsterverbond dient zich aan. Nou ja monster… met 25 zetels in de Tweede Kamer is dit eigenlijk een piepend muizenverbond. CDA en D66 trekken samen op bij de gesprekken met het kabinet

Lees verder...

Koenders is prima, maar waarom geen reshuffle?

Middenin regeertermijn meerdere kabinetsposten opnieuw invullen Zoals weken geleden al uitgelekt volgt Bert Koenders de populaire minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op. Een betrouwbare vent, prima keuze.

Lees verder...

Maak een Fortuyn-wet sociale dienstplicht

Eindeloos geëmmer over militaire en sociale dienstplicht in Nederland Jongeren zouden na hun opleiding een maatschappelijke dienstplicht moeten vervullen, bijvoorbeeld in de zorg, bij vrijwilligersorganisaties of bij defensie. Dat zegt CDA-leider Sybrand Buma vandaag in een interview met De Telegraaf.

Lees verder...

Wilders vervolgd voor aanzetten tot haat

Wordt er eindelijk een grens getrokken? Wat gaan de media doen? Het Openbaar Ministerie (OM) heeft PVV-fractievoorzitter Geert Wilders officieel als verdachte aangemerkt. Hij wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras, en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees verder...

CDA en D66 gooien vuile bom op Hennis

Minister vindt het niet erg om hard te werken: ‘Dat doe ik graag’ Een eigenaardig voorstel van CDA, D66 en CU gisteren. Kamerleden van deze drie partijen pleiten voor de terugkeer van een staatssecretaris van Defensie.

Lees verder...

Aboutaleb is leider in publiek debat ISIS

Terugkijken: Aboutaleb bij Pauw • Niet slaafs volgen, wel respecteren De populaire burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) was vrijdagavond trending topic. Hij was te gast in de talkshow van Jeroen Pauw.

Lees verder...

Buma wil weer oorlog zonder mandaat

CDA-fouten uit het verleden • Goed Nederlands principe in prullenbak CDA-leider Sybrand Buma wil dat Nederland zonder volkenrechtelijk mandaat luchtaanvallen gaat uitvoeren in Syrië. Hij neemt een discutabel standpunt in.

Lees verder...

Over spindoctors en ander duidingstuig

Opiniekletsers: Rutte wil geen risico’s meer nemen, kabinet dood Politieke commentatoren van progressief tot conservatief duiden en spinnen zich dezer dagen richting Prinsjesdag krom over de vraag welke “nieuwe agenda” het tweede kabinet-Rutte de komende periode moet hebben. Ze zien de noodzaak van zo’n “nieuwe agenda” als voldongen feit. Geen uitleg nodig. Toch?

Lees verder...

Rob de Wijks misleidende column over Obama

Trouw-columnist waant zich kennelijk Fox News-commentator Normaliter zijn de Trouw-columns van Rob de Wijk, deskundige internationale betrekkingen, scherp en leerzaam. In zijn meest recente schrijfsel over de Amerikaanse president Barack Obama slaat hij de plank echter jammerlijk mis.

Lees verder...

Krakkemikkige coalitie D66 en SP in Amsterdam

• SP slikt visieloze bezuinigingen • ‘Niet duidelijk wat het einddoel is’ • 1000 banen geschrapt • Kritiek en bezorgdheid bij Abvakabo en PvdA Het rechtse college van D66, VVD en SP in Amsterdam komt moeizaam uit de startblokken. De coalitie heeft nu al vakbond Abvakabo FNV tegen zich in het harnas gejaagd. Vooral voor

Lees verder...

Neoliberalen: moordenaars of verblind door ideologie?

Ontkennen van zorgmijding zoals hiv/aids in het begin werd ontkend Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) ligt onder vuur vanwege de geplande stijging van de premie en het eigen risico in de zorg. De maatregel leidt tot zorgmijding. Steeds meer mensen zien af van behandelingen omdat ze de rekening niet kunnen betalen. Schippers ontkent dat

Lees verder...

Midlifecrisis slaat toe onder rechtse opiniekletsers

Scherp sarcasme is dood: oud-rechtse journo’s brallen en kwallen Het gaat slecht met een prominent deel van de Nederlandse journalisten en opiniekletsers op het sociale netwerk Twitter. Met name rechtse mannen van middelbare leeftijd blijken de spanning in het huidige publieke debat niet aan te kunnen. Steeds meer mensen storen zich aan hun brallerige haantjesgedrag.

Lees verder...

Tweede kabinet-Rutte staat als een huis

Jammer voor rioolmedia, extremistische idioten en geblondeerde trollen Er is de afgelopen twee jaar veel kritiek over het kabinet uitgestort. De natuurlijke tegenpolen VVD en PvdA tot elkaar veroordeeld, gedwongen tot het doorvoeren van pijnlijke hervormingen en bezuinigingen. Onvrede van links tot rechts.

Lees verder...

Pechtold wil commissie-Stiekem over Oekraïne

Onzinnige roep om achterkamertjespolitiek van D66 en CDA Het kabinet heeft besloten geen bewapende militaire missie naar het rampgebied in Oost-Oekraïne te sturen. Er liggen nog tientallen slachtoffers in het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines vlucht MH 17 werd neergehaald en het is nog steeds de eerste prioriteit van de regering om die

Lees verder...