Rubriek: Columns

Over spindoctors en ander duidingstuig

Opiniekletsers: Rutte wil geen risico’s meer nemen, kabinet dood Politieke commentatoren van progressief tot conservatief duiden en spinnen zich dezer dagen richting Prinsjesdag krom over de vraag welke “nieuwe agenda” het tweede kabinet-Rutte de komende periode moet hebben. Ze zien de noodzaak van zo’n “nieuwe agenda” als voldongen feit. Geen uitleg nodig. Toch?

Lees verder...

Rob de Wijks misleidende column over Obama

Trouw-columnist waant zich kennelijk Fox News-commentator Normaliter zijn de Trouw-columns van Rob de Wijk, deskundige internationale betrekkingen, scherp en leerzaam. In zijn meest recente schrijfsel over de Amerikaanse president Barack Obama slaat hij de plank echter jammerlijk mis.

Lees verder...

Krakkemikkige coalitie D66 en SP in Amsterdam

• SP slikt visieloze bezuinigingen • ‘Niet duidelijk wat het einddoel is’ • 1000 banen geschrapt • Kritiek en bezorgdheid bij Abvakabo en PvdA Het rechtse college van D66, VVD en SP in Amsterdam komt moeizaam uit de startblokken. De coalitie heeft nu al vakbond Abvakabo FNV tegen zich in het harnas gejaagd. Vooral voor

Lees verder...

Neoliberalen: moordenaars of verblind door ideologie?

Ontkennen van zorgmijding zoals hiv/aids in het begin werd ontkend Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) ligt onder vuur vanwege de geplande stijging van de premie en het eigen risico in de zorg. De maatregel leidt tot zorgmijding. Steeds meer mensen zien af van behandelingen omdat ze de rekening niet kunnen betalen. Schippers ontkent dat

Lees verder...

Midlifecrisis slaat toe onder rechtse opiniekletsers

Scherp sarcasme is dood: oud-rechtse journo’s brallen en kwallen Het gaat slecht met een prominent deel van de Nederlandse journalisten en opiniekletsers op het sociale netwerk Twitter. Met name rechtse mannen van middelbare leeftijd blijken de spanning in het huidige publieke debat niet aan te kunnen. Steeds meer mensen storen zich aan hun brallerige haantjesgedrag.

Lees verder...

Tweede kabinet-Rutte staat als een huis

Jammer voor rioolmedia, extremistische idioten en geblondeerde trollen Er is de afgelopen twee jaar veel kritiek over het kabinet uitgestort. De natuurlijke tegenpolen VVD en PvdA tot elkaar veroordeeld, gedwongen tot het doorvoeren van pijnlijke hervormingen en bezuinigingen. Onvrede van links tot rechts.

Lees verder...

Pechtold wil commissie-Stiekem over Oekraïne

Onzinnige roep om achterkamertjespolitiek van D66 en CDA Het kabinet heeft besloten geen bewapende militaire missie naar het rampgebied in Oost-Oekraïne te sturen. Er liggen nog tientallen slachtoffers in het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines vlucht MH 17 werd neergehaald en het is nog steeds de eerste prioriteit van de regering om die

Lees verder...

Wilders zat helemaal fout over Rusland

De pijnlijke politiek achter MH17: huichelende Poetin-knuffelaars Na de terreuraanslag op Malaysia Airlines MH17 reageerde de gehele Nederlandse politiek, van links tot rechts, vol afschuw. Leiders betuigden hun medeleven met de slachtoffers en nabestaanden, en dat is absoluut oprecht. We kunnen de slachtoffers niet politiseren. Niemand wilde dat dit zou gebeuren.

Lees verder...

Sociaal vangnet is zo lek als een mandje

We hebben een door de overheid gereguleerd, sluitend stelsel nodig Probleemjongeren laten zich massaal uitschrijven bij de gemeente om zo van deurwaarders en justitie af te komen. Hierdoor glijden ze steeds verder af. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek in Amsterdam Nieuw-West.

Lees verder...

Samsom wil resultaten zien: los de problemen op

Stop met intern partijgedoe; niet met de rug naar de kiezer staan PvdA-leider Diederik Samsom reageert in een interview met de regionale kranten van Wegener op kritiek van Eerste Kamerlid en oud-partijvoorzitter Ruud Koole. Die uitte deze week zijn zorgen over de electorale crisis binnen de PvdA.

Lees verder...

Buma bang: jihadi’s grootste bedreiging

Raar interview Buma waar we eigenlijk geen bal mee opschieten Niet ongeneeslijke ziektes, niet dodelijke virussen waar geen vaccins voor bestaan, niet de vele honderden verkeersdoden per jaar, nee, wij moeten ons vooral zorgen maken over teruggekeerde jihadi’s. CDA-voorman Sybrand Buma ziet in hen ‘de allergrootste bedreiging voor de nationale veiligheid’.

Lees verder...

Wilders in zee met Pools extreemrechts

Vrouwen kiesrecht ontnemen, gaskamers en ovens voor Joden: niets gaat Wilders te ver in zijn honger naar Europese macht en subsidie In de zoektocht naar Europese partners wordt de PVV van de controversiële politicus Geert Wilders steeds extremistischer. Nu gaat hij ook nog samenwerken met de extreemrechtse Poolse partij KNP die het kiesrecht voor vrouwen

Lees verder...

VVD wil nog veel grotere ongelijkheid

Botsing met PvdA • VVD pleit voor de rijken • D66 angstvallig stil Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het verschil tussen arm en rijk in Nederland extreem is geworden. Dan gaat het niet zozeer om de inkomens, maar vooral om de vermogens. De VVD juicht die groeiende ongelijkheid toe.

Lees verder...

Wilders in het nauw na afstraffing

Aftreden zal hij niet, want dan blijft er helemaal niks van de PVV over Volgens de exitpoll van Ipsos is de omstreden politicus Geert Wilders met zijn PVV de grote verliezer bij de Europese Parlementsverkiezingen van deze week.

Lees verder...