Rubriek: Columns

PVV-fans ‘in verzet’ met Jodenster en hakenkruis

Nazisymbolen geliefd als protestuiting tegen vluchtelingenopvang Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen riep PVV-driftkikker Geert Wilders zijn aanhangers op om ‘in verzet’ te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Zij geven op steeds extremere wijze gehoor aan die oproep.

Lees verder...

Even het cynische journo-politieke spel ontleden

Van mantelzorgboete via jihadisten naar de wals van wantrouwen De omstreden mantelzorgboete is definitief van de baan. Die conclusie trok ik in juni al, een beetje voorbarig, nadat PvdA-Kamerlid John Kerstens in een blog had gepleit voor het schrappen van deze zogenaamde kostendelersnorm.

Lees verder...

Tegenbegrotingen SP, ChristenUnie en GroenLinks

#APB15 SP-alternatieven behelzen een verpletterende ruk naar links Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen 2015 zijn voorbij. Drie partijen hebben tegenbegrotingen gemaakt die het lezen zeker waard zijn. De feiten en cijfers lees je in de stukken (klik op titels). Hieronder een review:

Lees verder...

Rondjes draaien en doordraaien over vluchtelingen

#APB15 Review van twee dagen Algemene Beschouwingen 2015 Een terugblik op de Algemene Politieke Beschouwingen 2015. De eerste termijn van de Kamer liep woensdag enorm uit. Ze waren na middernacht pas klaar. De tweede dag, met de beantwoording van premier Mark Rutte, was standaard.

Lees verder...

Briljant SP-plan: schaf de zorgverzekeraars af

Ontaarde media-elite aan het infuus van de rechts-liberale ideologie De SP heeft een links alternatief voor het zorgstelsel gepresenteerd. Het plan is doorgerekend door het Centraal Planbureau en daaruit blijkt dat 7 van de 10 gezinnen goedkoper uit zouden zijn. Ook levert het tienduizenden banen op.

Lees verder...

Rottenberg ziet in Asscher de nieuwe PvdA-leider

Eist hij de rol van kingmaker op? Of wil hij de boel alleen opschudden? PvdA-kopstuk Felix Rottenberg vindt dat Diederik Samsom de bedrijfsleider van het kabinet is geworden. Dat bedoelt hij niet positief. Lodewijk Asscher is volgens Rottenberg een leider die de sociaal-democratische waarden beter in de praktijk kan brengen. Dat zegt hij deze week

Lees verder...

Schijngevecht VVD, PVV over Grieks steunpakket

Wake up rechtse kiezer: trap niet van de ene leugen in de andere De Tweede Kamerfractie van de VVD gaat ‘morrend akkoord’ met het nieuwe steunpakket voor Griekenland. Morgen vindt op verzoek van Geert Wilders (PVV) een ingelast debat plaats. Daarvoor komt de Kamer terug van het zomerreces.

Lees verder...

De PVV als broeinest van wantrouwen en paranoia

Een typische PVV’er staat negatief in het leven, vertrouwt weinig Uit een peiling van Maurice de Hond over het consumentenvertrouwen blijkt dat PVV-kiezers het minst vertrouwen hebben in de economie. De Hond schrijft dat verschillende kiezersgroepen als het ware in ‘parallelle werelden’ leven.

Lees verder...

Bipolaire bubbel van rechtse politieke correctheid

Nieuwe rechtse elite is nog veel erger dan de babyboomgeneratie Er is in Nederland een nieuwe politieke correctheid ontstaan, en die is rechts. Daar is D66-opperyup Alexander Pechtold onlangs achtergekomen. Nou is dat iets dat ik zelf al jaren roep, en ik ben daar lang niet de enige in, dus ik was toch wat verbaasd

Lees verder...

Rechtse media: de haatsjeiks van De Telegraaf

Rechtse politiek als rottend kadaver voor aasgieren en strontvliegen Naar aanleiding van mediaberichten hebben Haagse moslimorganisaties een brandbrief geschreven aan minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD). Zij zien termen als ‘haatimam’ en ‘jihadgezinnen’ steeds vaker in de media terugkeren, en vinden dat voor moslims ‘kwetsend en niet te tolereren’.

Lees verder...

Linkse fatalisten in de opiniecarrousel

Meer linkse samenwerking nodig? Meer aanvallen op rechts nodig! De PvdA heeft bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten verloren ten opzichte van vier jaar geleden. Dat werd verwacht. Volgens sommige peilingen had het erger gekund. Ten opzichte van de lokale en Europese verkiezingen van vorig jaar blijft de PvdA stabiel. Zelfs enkele tienden van

Lees verder...

Buma’s andere koers is gebakken lucht

Half jaar geleden diende CDA een desastreuze tegenbegroting in CDA-voorman Sybrand Buma roept momenteel om de haverklap dat het tijd is voor een andere koers. Woensdag vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Het CDA zal wellicht weer wat winst boeken ten opzichte van 2012.

Lees verder...

Opstelten en Teeven kanonnenvoer

Wie spint wat en hoe? • VVD-implosie munitie om Rutte aan te vallen Politiek Den Haag reageert op het aftreden van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en zijn staatssecretaris Fred Teeven. Het zijn de standaard uitingen van respect en begrip, met tussen de regels door veel politieke profilering.

Lees verder...

Liberale Pechtold-hoax alweer gesloopt

Stevige economische groei in ‘linkse’ landen Zweden en Denemarken Zweden en Denemarken hebben in de laatste drie maanden van vorig jaar een stevige economische groei geboekt. Dat meldde RTL Nieuws vrijdag op basis van een ANP-berichtje. Beide landen overtroffen alle verwachtingen, en ontkrachten wederom de Pechtold-hoax dat linkse politiek slecht voor de economie zou zijn.

Lees verder...