Rubriek: Columns

Linkse fatalisten in de opiniecarrousel

Meer linkse samenwerking nodig? Meer aanvallen op rechts nodig! De PvdA heeft bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten verloren ten opzichte van vier jaar geleden. Dat werd verwacht. Volgens sommige peilingen had het erger gekund. Ten opzichte van de lokale en Europese verkiezingen van vorig jaar blijft de PvdA stabiel. Zelfs enkele tienden van

Lees verder...

Buma’s andere koers is gebakken lucht

Half jaar geleden diende CDA een desastreuze tegenbegroting in CDA-voorman Sybrand Buma roept momenteel om de haverklap dat het tijd is voor een andere koers. Woensdag vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Het CDA zal wellicht weer wat winst boeken ten opzichte van 2012.

Lees verder...

Opstelten en Teeven kanonnenvoer

Wie spint wat en hoe? • VVD-implosie munitie om Rutte aan te vallen Politiek Den Haag reageert op het aftreden van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en zijn staatssecretaris Fred Teeven. Het zijn de standaard uitingen van respect en begrip, met tussen de regels door veel politieke profilering.

Lees verder...

Liberale Pechtold-hoax alweer gesloopt

Stevige economische groei in ‘linkse’ landen Zweden en Denemarken Zweden en Denemarken hebben in de laatste drie maanden van vorig jaar een stevige economische groei geboekt. Dat meldde RTL Nieuws vrijdag op basis van een ANP-berichtje. Beide landen overtroffen alle verwachtingen, en ontkrachten wederom de Pechtold-hoax dat linkse politiek slecht voor de economie zou zijn.

Lees verder...

Pechtold eist alweer extra bezuinigingen

D66-aanval op middenklasse • Trickle down-verzinsels in nieuw jasje D66-probleem Alexander Pechtold eist alweer extra bezuinigingen. Echt nieuws is het niet. Hij probeert dat al twee jaar door te drukken. Tegen de wil van gewone Nederlanders in. Gisteren opnieuw in een campagnestuk in De Telegraaf.

Lees verder...

Peiling De Hond: ‘dieptepunt Opstelten’

Media over de peilingen: ben je een journalist of een oplichter? In de zetelpeiling van Maurice de Hond amper verschuivingen. De ene zetel die van PvdD naar VVD gaat valt binnen de statistische foutmarge. Verder staan alle voorbehouden en nuanceringen die we bij voorgaande peilingen maakten.

Lees verder...

Omstreden zorgwet wordt aangepast

Lubberiaanse bezweringsformule • Gezicht Schippers niet echt gered, politieke pijn verspreid over hele coalitie • Resultaat: betere wet De politieke crisis over de voorgenomen beperking van de vrije artsenkeuze eindigde donderdagnacht in een lelijke maar wonderlijk doeltreffende oplossing.

Lees verder...

Armoe troef sinds de VVD regeert

Rechts-liberale ramp: steeds meer Nederlanders onder armoedegrens Terwijl VVD-politici met ongekende politieke arrogantie bezig zijn de solidariteit uit ons zorgstelsel te slopen, onthullen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centraal Planbureau (CPB) nieuwe onthutsende armoedecijfers.

Lees verder...

Een klef construct van opinieslijm

Groot gebrek aan onafhankelijke en zelfverzekerde linkse media PvdA-leider Diederik Samsom boekte deze week een overwinning in het debat over het zeer omstreden schaliegas. Zonder een politieke crisis te veroorzaken, en aan het eind van het liedje: de overwinning. Perfect dualisme. Toch?

Lees verder...

D66 en SP slopen solidariteit Amsterdam

• Gedeelde stad wordt werkelijkheid: Parijse toestanden naderen • Iets wat twee jaar geleden 1200 euro kostte, is nu zeker 1400 euro • Vooral starters de dupe van liberaal mismanagement in Amsterdam • SP-wethouder verantwoordelijk voor tweedeling woningmarkt De voormalige Amsterdamse PvdA-leider Pieter Hilhorst waarschuwde er al voor, en het scenario dat hij schetste wordt

Lees verder...

Asscher is beste minister van Integratie

Als we nou eens ophouden met al dat gelul, geouwehoer en gezeik Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is momenteel veel in het nieuws. Aan de ene kant verzet hij zich tegen inmenging van de Turkse overheid die de integratie van Nederlanders van Turkse afkomst tegenwerkt. Aan de andere kant haalt hij hard uit naar

Lees verder...

D66-kritiek op paus is schijnheilig snobisme

Rechts-progressief gebabbel D66-yuppen in strijd met onze vrijheden Paus Franciscus gaf vandaag een toespraak voor het Europees Parlement en dat was een hartverwarmend sociaal en menselijk pleidooi. Als het aan D66 had gelegen dan was de speech echter verboden. Hypocriet van de liberalen.

Lees verder...

Kuzu en Öztürk chronische relschoppers

Driftkikker Öztürk brult ‘Moge Allah je straffen’ richting Marcouch De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die gisteren uit de fractie van de PvdA zijn gezet, veroorzaken al veel langer onrust. De dominante driftkikker Öztürk (afbeelding) lijkt Kuzu mee te hebben gesleept, de afgrond in.

Lees verder...

Hypocriete D66-yup jat GroenLinks-punt

Waarom zeggen D66-yuppen niets over explosie van zorgpremies? D66 pleit ineens voor ‘minder ambtenaren, meer diplomaten’. Klinkt op zich natuurlijk prima, maar waar hebben we dat pleidooi voor meer diplomatie ook alweer eerder gehoord? O ja, dat is waar: GroenLinks roept dat al maanden.

Lees verder...

Waren Theo van Gogh en Pim Fortuyn links?

Historicus pleegt geschiedvervalsing in fact free-tirade op Joop.nl Op opiniesite Joop.nl is vrijdag een bizarre column van Han van der Horst verschenen met de titel ‘Waarom noemen we Theo van Gogh niet gewoon uiterst rechts? Want dat was hij’. Schaamteloze geschiedvervalsing door een historicus.

Lees verder...