Rubriek: Columns

D66-kritiek op paus is schijnheilig snobisme

Rechts-progressief gebabbel D66-yuppen in strijd met onze vrijheden Paus Franciscus gaf vandaag een toespraak voor het Europees Parlement en dat was een hartverwarmend sociaal en menselijk pleidooi. Als het aan D66 had gelegen dan was de speech echter verboden. Hypocriet van de liberalen.

Lees verder...

Kuzu en Öztürk chronische relschoppers

Driftkikker Öztürk brult ‘Moge Allah je straffen’ richting Marcouch De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die gisteren uit de fractie van de PvdA zijn gezet, veroorzaken al veel langer onrust. De dominante driftkikker Öztürk (afbeelding) lijkt Kuzu mee te hebben gesleept, de afgrond in.

Lees verder...

Hypocriete D66-yup jat GroenLinks-punt

Waarom zeggen D66-yuppen niets over explosie van zorgpremies? D66 pleit ineens voor ‘minder ambtenaren, meer diplomaten’. Klinkt op zich natuurlijk prima, maar waar hebben we dat pleidooi voor meer diplomatie ook alweer eerder gehoord? O ja, dat is waar: GroenLinks roept dat al maanden.

Lees verder...

Waren Theo van Gogh en Pim Fortuyn links?

Historicus pleegt geschiedvervalsing in fact free-tirade op Joop.nl Op opiniesite Joop.nl is vrijdag een bizarre column van Han van der Horst verschenen met de titel ‘Waarom noemen we Theo van Gogh niet gewoon uiterst rechts? Want dat was hij’. Schaamteloze geschiedvervalsing door een historicus.

Lees verder...

Haagse kaasstolp verder dichtgetimmerd

Exorbitante beveiliging zonder aanwijzing specifieke dreiging Dat Haagse politici en journalisten in een heel eigen wereldje leven is bekend. De ons-kent-ons-cultuur neemt bij sommigen op het Binnenhof zelfs sekte-achtige vormen aan. Deze toestand wordt ook wel ‘de Haagse kaasstolp’ genoemd.

Lees verder...

CDA/D66-muizenpact: meer bezuinigen op zorg en zekerheid

• Harder snijden in zorg, sociale zekerheid en gepensioneerden • Rechts miniverbond wil VVD verleiden en PvdA voor het blok zetten Een rechts monsterverbond dient zich aan. Nou ja monster… met 25 zetels in de Tweede Kamer is dit eigenlijk een piepend muizenverbond. CDA en D66 trekken samen op bij de gesprekken met het kabinet

Lees verder...

Koenders is prima, maar waarom geen reshuffle?

Middenin regeertermijn meerdere kabinetsposten opnieuw invullen Zoals weken geleden al uitgelekt volgt Bert Koenders de populaire minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op. Een betrouwbare vent, prima keuze.

Lees verder...

Maak een Fortuyn-wet sociale dienstplicht

Eindeloos geëmmer over militaire en sociale dienstplicht in Nederland Jongeren zouden na hun opleiding een maatschappelijke dienstplicht moeten vervullen, bijvoorbeeld in de zorg, bij vrijwilligersorganisaties of bij defensie. Dat zegt CDA-leider Sybrand Buma vandaag in een interview met De Telegraaf.

Lees verder...

Wilders vervolgd voor aanzetten tot haat

Wordt er eindelijk een grens getrokken? Wat gaan de media doen? Het Openbaar Ministerie (OM) heeft PVV-fractievoorzitter Geert Wilders officieel als verdachte aangemerkt. Hij wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras, en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees verder...

CDA en D66 gooien vuile bom op Hennis

Minister vindt het niet erg om hard te werken: ‘Dat doe ik graag’ Een eigenaardig voorstel van CDA, D66 en CU gisteren. Kamerleden van deze drie partijen pleiten voor de terugkeer van een staatssecretaris van Defensie.

Lees verder...

Aboutaleb is leider in publiek debat ISIS

Terugkijken: Aboutaleb bij Pauw • Niet slaafs volgen, wel respecteren De populaire burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) was vrijdagavond trending topic. Hij was te gast in de talkshow van Jeroen Pauw.

Lees verder...

Buma wil weer oorlog zonder mandaat

CDA-fouten uit het verleden • Goed Nederlands principe in prullenbak CDA-leider Sybrand Buma wil dat Nederland zonder volkenrechtelijk mandaat luchtaanvallen gaat uitvoeren in Syrië. Hij neemt een discutabel standpunt in.

Lees verder...

Over spindoctors en ander duidingstuig

Opiniekletsers: Rutte wil geen risico’s meer nemen, kabinet dood Politieke commentatoren van progressief tot conservatief duiden en spinnen zich dezer dagen richting Prinsjesdag krom over de vraag welke “nieuwe agenda” het tweede kabinet-Rutte de komende periode moet hebben. Ze zien de noodzaak van zo’n “nieuwe agenda” als voldongen feit. Geen uitleg nodig. Toch?

Lees verder...

Rob de Wijks misleidende column over Obama

Trouw-columnist waant zich kennelijk Fox News-commentator Normaliter zijn de Trouw-columns van Rob de Wijk, deskundige internationale betrekkingen, scherp en leerzaam. In zijn meest recente schrijfsel over de Amerikaanse president Barack Obama slaat hij de plank echter jammerlijk mis.

Lees verder...