Rubriek: Columns

Wilders betaalt Marokkanen-peiling De Hond

Achterlijke PVV-vragen meegestuurd met normale wekelijkse peiling De PVV van Geert Wilders heeft weer een peiling gekocht bij Maurice de Hond. Deze keer betreft het de haatzaaiende speech van Wilders over Marokkanen. Op de avond van de raadsverkiezingen mondde die speech uit in een spreekkoor.

Lees verder...

Het eerlijke verhaal van Samsom is waar

Samenwerkingspartners D66, CU en SGP met wensenlijst in media De onderhandelingen over de begroting van volgend jaar zijn begonnen. Regeringspartijen VVD en PvdA gaan net als vorige keer met de constructieve oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP (samen de C3) om de tafel.

Lees verder...

Joop.nl censureert kritiek op Leefbaar Rotterdam

Is redactie VARA-debatsite obsessief bezig met anti-PvdA-campagne? Op de opinie- en debatsite Joop.nl van de VARA verscheen gisteren een column met de titel ‘Roep om Asscher gaat aanzwellen’. Het kritische stuk over de PvdA is geschreven door Ronald Buijt, campagneleider van Leefbaar Rotterdam.

Lees verder...

Samsom gaat PvdA scherper profileren

Hoe journalisten strijdlust van PvdA proberen weg te spinnen De PvdA heeft woensdagavond de gemeenteraadsverkiezingen geëvalueerd. De partij verloor op veel plaatsen. Dat is verklaarbaar door de impopulariteit van het kabinetsbeleid, door de lage opkomst (een deel van de basis bleef thuis) en door het overlopen naar D66 van een deel van de hoger opgeleide

Lees verder...

Verstand en geduld zijn onze enige wapens

Bedwing je opgewonden leedvermaak over Wilders en zijn chaos Er was tot deze week een reflex in politiek en journalistiek om de onvrede van PVV-kiezers serieus te nemen door er op alle mogelijke manieren, zowel volks als elitair, begrip voor op te brengen. Bezwaar werd gezien als politiek correct.

Lees verder...

PvdA moet gewoon duidelijk zichzelf zijn

D66 winnaar in veel steden maar helft bevolking is niet gehoord Bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag veroverden de progressief-liberalen van D66 een behoorlijke reeks grote en middelgrote steden. De PvdA verloor veel kiezers, maar die vertrokken zeker niet allemaal naar D66.

Lees verder...

Kan Wilders in debat over zijn eigen haat?

Nee, niet op de manier waarop hij tot nu toe altijd debatteert GroenLinks-leider Bram van Ojik vraagt met steun van andere partijen een Kamerdebat aan over Geert Wilders’ haatzaaiende speech over Marokkanen.

Lees verder...

Is Wilders met Hitler vergelijken taboe?

Natuurlijk niet, en Wilders erkent dat de vergelijking overtuigend is We leven in een vrij land waarin je mag zeggen en schrijven wat je wil, maar als het toevallig iets is dat PVV-fractievoorzitter Geert Wilders niet aanstaat, dan gooit hij al die vrijheid direct in de prullenbak. Zo is deze week weer gebleken.

Lees verder...

PVV is rechts neoconservatief broeinest

Fractieleden tegen sociaal zorgbeleid • Bosma is ‘gewoon heel erg lui’ Het PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft tot en met begin vorig jaar gewerkt aan een plan om uit de PVV te stappen en een nieuwe partij op te richten. Dat onthult NRC Handelsblad op basis van interne correspondentie van de PVV.

Lees verder...

Telegraaf ziet vuur razen in coalitie

Alarmerende voorpaginatirade, duiding als parodie op zichzelf De Telegraaf opent met een lachwekkend en behoorlijk ongeloofwaardig verhaal. ‘De zaak-Plasterk ontaardt in een crisisachtige situatie in de coalitie’, schrijven spinhoofden Paul Jansen en Wouter de Winther op de voorpagina.

Lees verder...

Politicus, een ondankbare hondenbaan

Verdorven dreigcultuur in Nederland tot in alle lagen doorgedrongen Niet alleen landelijke politici krijgen bakken bagger over zich heen, ook hun lokale collega’s hebben ze het zwaar te verduren. Een derde van de raadsleden heeft te maken met agressie en geweld, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Lees verder...

Tweede Kamer en media hypocriet in Plasterk-rel

Minister nam (naar nu blijkt onjuiste) informatie van Snowden serieus De Tweede Kamer roept minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) ter verantwoording nu blijkt dat niet de Amerikaanse NSA (zoals Edward Snowden beweerde) maar de Nederlandse NSO 1,8 miljoen telefoontjes aftapte.

Lees verder...

Nederland heeft een goede rampenfilm nodig

Over journalisten en politici, en hun ellendig overdreven retoriek Een nieuw jaar, een fris begin. Maar het blijft negatieve berichten regenen. Deze week stort de provincie Groningen in, sturen we een veel te zware delegatie naar de opening van de Winterspelen, wordt Israël wel/niet geboycot en vrezen pacifisten (hadden we die nog?) voor kernbommen onder

Lees verder...