Rubriek: Koningshuis

Prinsjesdag 2016: Troonrede in tekst en video

Complete tekst en video • Een sterk land in een instabiele wereld Dinsdag las koning Willem-Alexander zijn vierde Troonrede voor. Het was voor een groot deel een optimistisch verhaal. Nederland is sterker uit de crisis gekomen. Tegelijkertijd zijn onrust en onbehagen kenmerken van deze tijd.

Lees verder...

Terugkijken: Kersttoespraak Willem-Alexander 2015

‘Kalmte en onderling vertrouwen zijn vrienden van de vrijheid’ ‘Vrede is niet voor gemakzuchtigen. Het vereist moed naar elkaar te luisteren’ In zijn derde kersttoespraak sprak koning Willem-Alexander vanmiddag over vrijheid, vrede, solidariteit en respect. In deze turbulente tijd moeten we ons niet laten beheersen door angst. ‘Nederland is een land om je thuis te

Lees verder...

Prinsjesdag 2015: Troonrede in video en tekst

Economisch optimisme geen aanleiding om achterover te leunen Vanmiddag is door Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal in Den Haag de Troonrede 2015 uitgesproken. Vrijwel alle plannen waren al uitgelekt. De economie groeit harder dan verwacht maar we moeten nuchter blijven.

Lees verder...

Terugkijken: Kersttoespraak Willem-Alexander 2014

‘Gehoord worden, je thuis en veilig voelen op een plek waar je geaccepteerd wordt zoals je bent, perspectief hebben; het zijn wezenlijke behoeften die wij allemaal met elkaar delen’ Vanmiddag werd de kersttoespraak van koning Willem-Alexander uitgezonden op alle tv-zenders. Zoals het hoort met Kerstmis sprak hij vooral over saamhorigheid.

Lees verder...

VIDEO: Koningspaar over MH17-ramp

Willem-Alexander en Máxima: het waren emotioneel zware maanden Zowel koning Willem Alexander als koningin Máxima hebben de periode na de crash van Malaysia Airlines vlucht MH17 als emotioneel zeer zwaar ervaren.

Lees verder...

Koningsdag voortaan ‘grande parade’

Maar als gemeenten dat willen ook nog koekhappen en zaklopen De opzet van Koningsdag verandert. Enige vernieuwing was al aangekondigd, maar koning Willem-Alexander heeft nu in een toespraak voor de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen gezegd wat vanaf volgend jaar de bedoeling is.

Lees verder...

VIDEO & TEKST: Volledige Troonrede 2014

Prinsjesdag met rouwrand, maar zon schijnt • Uit schaduw van crisis Vanmiddag is door koning Willem-Alexander de Troonrede 2014 voorgelezen. In het verhaal worden de plannen van de regering voor volgend jaar toegelicht.

Lees verder...

Koning en koningin tekenen condoleanceregister

Al bijna 20 duizend reacties geplaatst op online condoleanceregister Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben het condoleanceregister voor de slachtoffers van de aanslag op Malaysia Airlines vlucht MH17 getekend.

Lees verder...

VIDEO: Burgemeester betast Máxima

‘Hij grijpt gewoon haar bil’, roept iemand in het publiek Waarnemend burgemeester van Amstelveen Fred de Graaf heeft tijdens het koninklijk bezoek aan de stad zijn hand op de bil van koningin Máxima gelegd.

Lees verder...

Rutte: Willem-Alexander doet het goed

Nederland viert morgen voor de allereerste keer Koningsdag Minister-president Mark Rutte vindt dat koning Willem-Alexander het koningschap op zijn eigen wijze bijzonder goed invult. Dat zei de premier na de ministerraad.

Lees verder...

Nieuwe staatsieportretten van Koning

Reproducties van deze portretten komen in alle overheidsgebouwen Op paleis Het Loo zijn vanmiddag de drie nieuwe officiële staatsieportretten van ons staatshoofd, koning Willem-Alexander onthuld. De portretten zijn gemaakt door de kunstenaars Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten.

Lees verder...

Willem-Alexander, Máxima en Beatrix op eerste Koningsdag

‘Wij gaan er op de eerste Koningsdag een geweldig feest van maken’ Vrijwel de gehele koninklijke familie vergezelt koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Koningsdag naar De Rijp en Amstelveen. Dat onthulde de Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes. ‘Wij gaan er op de eerste Koningsdag een geweldig feest van maken’, zei hij bij

Lees verder...