Tirannie en ‘blanke slavernij’ binnen PVV-fractie

Incompetentie van Wilders resulteert in zoveelste PVV-schandaal

Dat PVV-fractievoorzitter Geert Wilders een amateurtiran is, weten we. Nu blijkt opnieuw dat hij ook zijn eigen mensen uitbuit en intimideert. Het AD onthult op basis van rechtbankdossiers het zoveelste PVV-schandaal.

Twee voormalig medewerkers van de PVV-fractie in de Tweede Kamer eisen van de partij schadevergoedingen omdat ze jarenlang niet zijn beloond voor overwerk waartoe zij werden gedwongen. Ook zijn ze gepest en getreiterd.

De arbeidscultuur binnen de PVV-fractie wordt omschreven als ‘blanke slavernij’; te hoge werkdruk, gedwongen onbetaald overwerken, intimidatie.

Bij controles door de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) bleek dat de PVV de arbeidstijdenwet overtreedt. Een arbo-arts verklaarde een van de twee fractiemedewerkers arbeidsongeschikt vanwege de disproportionele druk.

AD: PVV’ers keren zich tegen eigen partij

Dit zoveelste PVV-schandaal is een bittere pil die Wilders-trollen op internet lastig zullen kunnen slikken. Hun reactie is voorspelbaar. Zij zullen meteen in de verdediging schieten, bronnen en fractiemedewerkers in twijfel trekkend.

Maar buiten die PVV-bubbel weten we dat de managementcapaciteiten van Wilders nihil zijn. Hij maakt inmiddels 20 jaar deel uit van de rechtse elite in Den Haag. In die twee decennia zien we een duidelijk patroon.

Deze nieuwe onthullingen over uitbuiting van medewerkers staan niet op zichzelf. De geschiedenis van de PVV is een aaneenschakeling van mismanagement, wanbeleid en amateurisme. Wilders mag dan een lieveling van de media zijn, als bestuurder en manager blijkt hij volkomen incompetent.

Onbetrouwbaar, onsympathiek, slechte leider

Nederlanders zijn gelukkig niet dom. Hoewel de meeste journalisten driftig hun best doen om Wilders belangrijker en groter te maken dan hij werkelijk is, krijgt hij in alle opinieonderzoeken stelselmatig zeer lage cijfers.

In peilingen van Ipsos staat Wilders altijd bij de drie minst gewaardeerde fractieleiders in de Tweede Kamer. Ongeveer gelijk met Thieme en Krol. Zelfs de inmiddels vertrokken PvdA-leider Samsom scoorde beter dan Wilders.

En uit een recente peiling van De Hond blijkt dat Wilders door de overgrote meerderheid van de Nederlanders beoordeeld wordt als onbetrouwbaar, onsympathiek, ontoegankelijk, niet inspirerend en een slechte leider.

Hoe komt het dan dat de PVV in opiniepolls toch de grootste is? Dat komt doordat de minderheid die PVV zegt te stemmen, daar erg stellig in is, terwijl kiezers van andere partijen over het algemeen kritischer, meer verdeeld, zijn.

De PVV-achterban is een minderheid die blind achter Wilders aanloopt terwijl kiezers van andere partijen sneller geneigd zijn om ook kritiek op die partij te hebben, en politici van andere partijen redelijk te beoordelen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tirannie en ‘blanke slavernij’ binnen PVV-fractie

 1. Jelle Reitsma

  Deze man kan met leugens en alleenheerschappij orde in de partij houden en is gelijk aan dhr. Trump. een gevaar voor de democratie. Maar dankzij de valse nepberichten en de slechte informatie van de mensen, worden dit soort lui de baas van de nabije toekomst.
  Laat hen maar regeren, dan zullen de ogen opengaan!

    /   Reply  / 
 2. Bert Bezorgd

  De linkse meute van Groen Links en D66 die Pim Fortuyn heeft vermoord is nu ook tegen Geert. Dus een grotere motivatie om op de PVV te stemmen kan ik niet vinden, ondanks bovenstaand nepnieuws.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>