Asscher wil ‘doorbijten’ in Europa voor arbeiders

Nieuwe PvdA-leider strijdt tegen ‘businessmodel voor lage lonen’

Het reces is voorbij. Politiek Den Haag maakt zich op voor de verkiezingen van 15 maart. PvdA-leider Lodewijk Asscher begint deze week met een oproep aan zijn Europese collega’s om de arbeidsmigratie in de EU aan banden te leggen.

Dat onthult de Volkskrant. Asscher vindt dat het vrij verkeer van werknemers tot een ‘businessmodel voor lage lonen’ is geworden. ‘Dat moet stoppen’, zegt hij in een brief die hij aan alle sociaaldemocratische leiders verstuurt.

Is dat vanwege de komende verkiezingen? Ja, dat zegt Asscher ook. Hij noemt de rechtse en populistische partijen als bijkomend argument. Maar eerlijk is wel dat Asscher ook buiten verkiezingstijd veel werkt aan dit thema.

Asscher: ‘We moeten het regelen, anders jagen we het cynisme over de EU alleen maar verder aan. Het is een kwestie van doorbijten.’

Lees meer details op volkskrant.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>