Rubriek: Binnenland

Liegende Van der Steur verkloot VVD-campagne

#TK17 • Geheime e-mail bewijst leugens en bedrog VVD-minister De VVD-campagne voor de Kamerverkiezingen van 15 maart komt niet uit de verf. Terwijl Mark Rutte probeert om na elf jaar rechts egoïsme plotseling de normen-en-waarden-goeroe uit te hangen, brengt minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur zijn partij wederom negatief in de publiciteit.

Lees verder...

Geert tegen onze vrije Nederlandse rechtsstaat

Wilders is eigenlijk als een soort vreemde, buitenlandse bezetter Vrijdag liet PVV-splijtzwam Geert Wilders via een brief in het AD weten dat hij niet aanwezig zal zijn bij zijn eigen rechtszaak. De controversiële politicus wordt vervolgd voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees verder...

Doorbraak in legalisatie en regulering wietteelt

Initiatiefwet D66 heeft nu Kamermeerderheid • Maar is het genoeg? D66-Kamerlid Vera Bergkamp werkt al langere tijd aan een initiatiefwet om de teelt van hennep in Nederland volledig te legaliseren. Het AD onthulde vrijdag dat daar nu ook een meerderheid in de Tweede Kamer voor is.

Lees verder...

Prinsjesdag 2016: Troonrede in tekst en video

Complete tekst en video • Een sterk land in een instabiele wereld Dinsdag las koning Willem-Alexander zijn vierde Troonrede voor. Het was voor een groot deel een optimistisch verhaal. Nederland is sterker uit de crisis gekomen. Tegelijkertijd zijn onrust en onbehagen kenmerken van deze tijd.

Lees verder...

Onderzoek: Nederland is klaar met Rutte en VVD

I&O Research/VK: Rutte regeert tegen maatschappelijke trend in Nederland is klaar met Mark Rutte en zijn rechtse VVD-beleid. Die conclusie kunnen we trekken uit nieuw onderzoek van I&O Research in opdracht van de Volkskrant. Marktwerking, pensioenleeftijd, bezuinigingen? De meerderheid van de Nederlanders wil het beleid van de VVD-kabinetten terugdraaien.

Lees verder...

Schippers’ blinde vlek: eigen risico = zorgmijden

#TK2017 • Meeste partijen willen eigen risico afschaffen of verlagen De keizerin van de marktwerking in de zorg Edith Schippers ontkent sinds jaar en dag dat het fenomeen van zorgmijding überhaupt bestaat. Nieuw onderzoek van TNS NIPO in opdracht van zorgverzekeraar VGZ bewijst het tegendeel.

Lees verder...

Prinsjesdag 2016: iedereen gaat er weer op vooruit

Update: Prinsjesdag 2016: Troonrede in tekst en video #Prinsjesdag • Meer te besteden voor iedereen • Extra investeringen in zorg voor ouderen, veiligheid, defensie, onderwijs en kinderen Over elf dagen worden op Prinsjesdag de kabinetsplannen voor 2017 officieel gepresenteerd maar de hoofdlijnen zijn al uitgelekt. RTL Nieuws heeft de stukken ingezien. Iedereen gaat er in

Lees verder...

Bezuinigingen zijn passé, wat wil de politiek nu?

#TK2017 • Volgend kabinet hoeft niet te snijden, aldus deskundigen Het kabinet van VVD en PvdA heeft de staatsfinanciën weer gezond gemaakt. Zoveel mag duidelijk zijn. Een groep deskundigen van het Centraal Planbureau (CPB), De Nederlandsche Bank (DNB) en verschillende ministeries concludeert dat het financiële beleid van de regering vruchten heeft afgeworpen.

Lees verder...