Vertrouwen in Henk Bleker neemt sterk af

GroenLinks en D66 waarschuwen dat het moment dat Henk Bleker het vertrouwen verliest steeds dichterbij komt.

De ergernis over de werkwijze van staatssecretaris Henk Bleker (CDA) van Landbouw en Natuur groeit. Volgens de Tweede Kamer informeert Bleker de Kamer te weinig of te laat en groeien met name volgens de oppositie het aantal kleine leugentjes. 

PvdA’er Lutz Jacobi stelt ‘we zijn het vertrouwen bijna kwijt’, en zelfs bij de eigen coalitiepartij VVD groeien de zorgen ‘Als dit zo doorgaat wordt het een kabinetskwestie’, rept een anonieme bron.

Henk Bleker zou de waarheid met betrekking tot de Hedwigespolder in Zeeland iets naar z’n eigen straatje hebben verdraaid. Hij schreef in een brief aan de Kamer dat twee Duitse deskundigen zijn bewerkingen steunden. Dezelfde ‘professoren’ vonden volgens Bleker ook dat het alternatief van de staatssecretaris voor ontpoldering niet minder goed is voor de natuur.

Leugentjes

De titel van de deskundigen als zijnde ‘professoren’ zou onterecht zijn opgevoerd omdat zij deze titel helemaal niet hebben. Ook zou Bleker volgens de deskundigen zelf hun conclusies hebben verdraaid, gaven zij prijs aan Vrij Nederland.

De deskundigen zouden alleen een algemene uitspraak hebben gedaan over het wetenschappelijke gehalte van het rapport, en niet over de vraag of het alternatief vergelijkbaar was met ontpoldering.

‘Noem het politieke slimheid afkomstig uit zijn trukendoos. Maar het is bizar dat hij dat doet. Het zou hem sieren als hij eens eerlijk was’, vindt Henk van Gerven van de SP.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vertrouwen in Henk Bleker neemt sterk af

  1. Pingback: Henk Bleker: in tijden van crisis is alles geoorloofd | Politiek

  2. anne

    Ik begrijp niet wat Groenlinks, D66 en de PvdA, nu bedoelen? Henk Bleker is toch voor het behoud van de Hedwigespolder. Dus is dit toch een inbreng voor natuurbehoud hierin. Zoals zei bedoelen?
    En de inbreng van Lutz Jacobi. Is gezwam in de ruimte!

    Ik geloof zij hun gram willen halen om dat ze geen deel aan de regering hebben?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: GroenLinks-wethouder protesteert met boerka | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>