GroenLinks-wethouder protesteert met boerka

De Groningse wethouder Karin Dekker heeft via Twitter opgeroepen om uit protest tegen het boerkaverbod van het kabinet allemaal massaal een boerka aan te schaffen en deze aan te trekken.

 

 

 

 

 

Ze krijgt binnen haar partij in ieder geval de handen op elkaar, ‘Goed zo, Karin Dekker,’ twittert GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent.

Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Na België en Frankrijk is Nederland het derde Europese land waar een boerkaverbod van kracht is.

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken (CDA) noemde vrijdag na afloop van de ministerraad het boerkaverbod ‘van onvoorstelbaar groot belang’. Spies verklaarde dat zij het heel belangrijk vond dat mensen elkaar in een open samenleving open benaderen.

Karin Dekker was al eerder in opspraak geraakt, toen zij het kabinet-Rutte ‘Bruin 1’ noemde. Zij moest toen op het matje komen bij burgemeester Peter Rehwinkel van de PvdA.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “GroenLinks-wethouder protesteert met boerka

  1. Pingback: PVV wil Boerkadragers altijd beboeten | Politiek

  2. Pingback: PvdA wil identiteitskaart verlengen, Spies niet | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>