VVD wil strengere eisen kansarme immigranten uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

De VVD wil dat Antillianen voortaan aan strenge eisen voldoen om zich in Nederland te vestigen. Zo mogen kansarme immigranten uit Curaçao, Aruba of Sint-Maarten, als het aan de liberalen ligt, niet langer in aanmerking komen voor een uitkering of een sociale huurwoning.

Volgens de Telegraaf gaat de VVD vrijdag daartoe een initiatiefwet presenteren.

VVD-fractievoorzitter Stef Blok benoemd het relatief hoge aantal misdaden en de bijna dubbel zo hoge werkloosheid en schooluitval onder Antillianen als belangrijkste reden. Hij vindt het dan ookonredelijk dat Nederlanders aan allemaal verschillende eisen moeten voldoen als zij zich op de voormalige Antillen willen vestigen, terwijl Nederland die eisen andersom niet stelt.

De VVD-fractievoorzitter rekent op de steun van coalitiepartij CDA en gedoogpartner PVV maar zoals het er nu uit ziet kunnen de regeringspartijen CDA en VVD het niet eens worden over strengere eisen aan migranten uit de vroegere Nederlandse Antillen.

Het CDA vindt een plan van Blok ‘voortijdig en onnodig’. CDA-Tweede Kamerlid Mirjam Sterk wacht daarom liever op een voorstel van het kabinet, dat eerder is aangekondigd. Ze is ‘verrast’ door de actie van de VVD die zij dus als voorbarig bestempeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “VVD wil strengere eisen kansarme immigranten uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

  1. Pingback: Coskun Çörüz trekt tweespalt tussen kind en ouders | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>