Henk Kamp gaat de werkloosheid op zijn manier aanpakken

Minster van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) slingert er ‘ns een understatement in.

Kamp noemt ‘een gevoel van urgentie’ nodig in de aanpak van de toenemende werkloosheid. Maar de minister is nog altijd niet van plan om een apart banenplan op te tuigen.

Dat zei Kamp donderdag in een debat met de Tweede Kamer over het arbeidsmarktbeleid.

Hoe hard de oppositiepartijen PvdA, D66, SP, GroenLinks en de ChristenUnie ook aandringen op extra maatregelen en hervormingen op de arbeidsmarkt om de oplopende werkloosheid tegen te gaan, de minister wil van geen wijken weten. Kamp schermt nog altijd met het feit dat Nederland het goed doet ten opzichte van andere Europese landen.

Volgens de minister is het regeerakkoord van het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ‘een groot banenplan’.

Minister Henk kamp wil vooral ‘de banenmotor die het bedrijfsleven heet’ de ruimte geven. Daarnaast is het zaak dat door middel van bezuinigingen en hervormingen de overheidsfinanciën weer op orde komen. Het streven van Kamp is daarbij het koopkrachtverlies voor mensen zo veel mogelijk te beperken.

De VVD-bewindsman sloot zich wel aan bij CDA-Kamerlid Mirjam Sterk, die vreest dat problemen toenemen als het beschikbare personeel in Nederland niet beter gaat aansluiten bij de vraag van werkgevers. Zo kunnen technische bedrijven nu al lastig geschikte arbeidskrachten vinden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Henk Kamp gaat de werkloosheid op zijn manier aanpakken

  1. Pingback: VVD wil strengere eisen kansarme immigranten uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten | Politiek

  2. piet

    meneer kamp als u wat doet aan de bijstand uitkeringen stem ik zekker op u want ze krijgen het wel heel makelijk als er al word gezegt neem een kind dan hoef je de eerste6jaar niet te werken dus als je er meer neemt hoef je heel lang niet te werken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>