Gedoogcoalitie trekt 3 weken uit voor tussenformatie

Het CDA, de VVD en gedoogpartner PVV nemen vanaf 5 maart ten minste drie weken de tijd om het eens te worden over 10 miljard euro aan extra bezuinigingen.

Bij deze ‘tussenformatie’ in het Catshuis nemen de leiders van de partijen allen een secondant mee. Dat meldt De Volkskrant.

De coalitie zet in op miljarden euro’s extra bezuinigingen om zo het hoog opgelopen begrotingstekort terug te kunnen dringen.

Om de poppetjes in de poppenkast compleet te maken: Premier Mark Rutte neemt Stef Blok mee bij de onderhandelingen, namens het CDA schuiven Maxime Verhagen en Sybrand van Haersma Buma aan en anti-pool Geert Wilders wordt vergezeld door Fleur Agema, de enige vrouw van het stel.

CPB

Het Centraal Planbureau komt op 1 maart met nieuwe vooruitzichten voor de Nederlandse economie. Dan wordt bekeken hoe diep de coalitie zal moeten snijden. De partijen houden rekening met extra bezuinigingen van ongeveer 10 tot 15 miljard euro.

Hypotheekrenteaftrek

Alle mogelijke ingrepen, hoe gevoelig ook, komen ter tafel. Dat geldt ook voor de hypotheekrenteaftrek, waarvan de drie partijen eerder hebben afgesproken om die deze regeerperiode ongemoeid te laten.

De onderhandelingen worden in de coalitie met spanning tegemoetgezien. PVV-leider Geert Wilders was volgens ingewijden woedend over uitlatingen van Verhagen vorige week. Afgesproken was juist om helemaal niet meer te speculeren over de aanstaande bezuinigingen. De onvrede is gisteren uitgesproken tussen Wilders, Rutte en Verhagen.

Het drietal heeft afgesproken tijdens onderhandelingen radiostilte te betrachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gedoogcoalitie trekt 3 weken uit voor tussenformatie

  1. Pingback: Wilders zet de boel op scherp | Politiek

  2. Pingback: Ruth Peetoom slikt woorden strengere immigratieregels in | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>