Ruth Peetoom slikt woorden strengere immigratieregels in

CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom heeft in een verklaring afstand genomen van mediaberichten over een toespraak die zij maandag tijdens een partijbijeenkomst in Limburg heeft uitgesproken.

Peetoom zou hebben gezegd dat haar partij niet akkoord zal gaan met aanscherping van de immigratieregels. Daarbij zou zij er ook niets voor voelen om te snijden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

Peetoom neemt afstand van de berichtgeving over haar toespraak. ‘De weergave van de uitspraken is onjuist.’ Volgens de partijvoorzitter zijn migratie en ontwikkelingssamenwerking belangrijke onderwerpen voor veel CDA-leden en heeft zij dat maandag naar eigen zeggen duidelijk gemaakt.

Gedoogpartner PVV heeft bij monde van PVV leider Geert Wilders voor de tussenformatie aangekondigd strengere eisen te willen stellen ten aanzien van asiel en immigratie in ruil voor steun aan de miljardenbezuinigingen.

Peetoom geeft verder geen toelichting, zij zegt alle vertrouwen te hebben in de onderhandelaars namens het CDA, vicepremier Maxime Verhagen en fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma. Peetoom ziet het resultaat van de gesprekken in het Catshuis dan ook met vertrouwen tegemoet.

Onderhandelaars van de drie partijen zitten sinds vorige week bij elkaar om over de bezuinigingen te besluiten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ruth Peetoom slikt woorden strengere immigratieregels in

  1. Pingback: CDA’ers mogen kiezen | Politiek

  2. Pingback: Maxime Verhagen mist motivatie en stelt zich niet meer verkiesbaar | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>