GroenLinks: ‘kabinet houdt immigratiecijfers bewust hoog’

Het kabinet houdt immigratiecijfers kunstmatig hoog om de gedoogconstructie van het kabinet te legitimeren.

Deze uitspraak deed Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) in een reactie op antwoorden van de minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers op Kamervragen over gezinsmigratiecijfers.

Uit onderzoek van het ANP en Sargasso.nl zou blijken dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ook baby’s die in Nederland worden geboren, als gezinsmigrant telt. Waardoor het cijfer voor gezinsmigratie zoals de IND hanteert, ongeveer 20 procent hoger uit komt.

Dibi vindt het ‘bizar’ en zegt: ‘Je zou een vreugdedansje verwachten nu blijkt dat de cijfers in werkelijkheid minder hoog zijn dan werd aangenomen.’ Zijn aanname is dan ook dat bij het uitblijven van het dansen, het kabinet bewust de cijfers hoog houdt zodat het immigratieprobleem een belangrijke pijler onder de gedoogconstructie kan blijven. Dibi spreekt dan ook van ‘massamanipulatie’.

Leers

Minister Leers zegt als reactie op de vragen van het GroenLinks Kamerlid dat hij niet van plan is de registratie van de IND aan te passen. Het IND telt gewoon uitgegeven verblijfsvergunningen en het CBS telt het aantal immigranten.

Uiteraard gebruikte de minister tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling het cijfer van de IND als het immigratiecijfer. En liet de van het CBS achterwege. Dit tot grote frustratie van Dibi: ‘Hij weigert de cijfers uit te splitsen, dus hij geeft bewust een vertekend beeld.’

Dibi vermoedt dat er een sinister motief zit achter de keuzes van de minister: ‘Als dit probleem vervalt, is de noodzaak van gedogen voor een groot deel weg. Het kabinet heeft dus belang bij het bestaan ervan.’

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “GroenLinks: ‘kabinet houdt immigratiecijfers bewust hoog’

  1. hendrik

    mmmm krijg ik door het winterse weer 2 muizen onder de vloer.
    ze verblijven daar tot het weer beter is ,maar dan blijkt dat het nestje dat ze gemaakt hebben wel bevalt en besluiten maar te blijven.
    zoals het in de liefde gaat krijgen deze muisjes kindertjes die mee opgrouien in het nestje.
    volgend dibi zijn er dus maar 2 muisjes onder mijn vloertje,maar als ik de vloer bij de meterput open trek kom ik er wel 10 tegen.
    stomme politieke berekening van heertje dibi dus,zal ook wel geen wiskunde gehad hebben op zijn schooltje.
    hieruit blijkt dat politiek meten niks met de werkelijkheid te maken heeft,maar met het krijgen van je on/gelijk.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: GroenLinks dwingt motie over olieprijs af | Politiek

  3. Pingback: CBS meldt een toename van dubbele nationaliteiten in Nederland | Politiek

  4. Pingback: Leers heeft het aan de stok met 40 burgemeesters | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>