Leers heeft het aan de stok met 40 burgemeesters

Burgemeesters van 40 gemeenten trekken ten strijde tegen de minister van Asiel en Immigratie Gerd Leers (CDA). Zij wensen niet mee te werken aan de uitzetting van asielzoekers, mocht dit leiden tot onrust binnen hun gemeenten. Dat meldt het NOS-journaal.

In een reactie zegt Leers dat de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers een zaak is van de Vreemdelingenpolitie en daarover heeft de minister ‘exclusief gezag’. De burgemeesters zijn weliswaar verantwoordelijk voor de openbare orde maar kunnen volgens de minister nooit het werk van de Vreemdelingenpolitie ‘vetoën’. Zelfs niet als een ontruiming of verhuizing tot commotie leidt in de plaatselijke gemeenschap.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi roept Leers nu op het matje. Dibi wil de minister dinsdag in het vragenuurtje van de Kamer spreken over de brief van de 40 burgemeesters.

’40 burgemeesters die Leers nu trotseren, 150 gemeenten die een kinderpardon willen en een meerderheid van de EU-landen die tegen de Nederlandse plannen voor een aanscherping van de gezinsmigratie is. Dan is de conclusie dat afgelopen is met het gedoogakkoord van het kabinet met de PVV. Nederland staat geïsoleerd in Europa en dit kabinet staat geïsoleerd in Nederland.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leers heeft het aan de stok met 40 burgemeesters

  1. Pingback: Kamer schiet op tbs-plan Teeven | Politiek

  2. Pingback: Organisaties vragen Leers oogje dicht te knijpen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>