Diederik Samsom vindt persoonlijke motivatie in kinderen

Met 54 procent van de stemmen verkozen de partijleden van de Partij van de Arbeid Diederik Samsom als hun nieuwe partijleider. Samsom vervangt Job Cohen, die op 20 februari zijn functie als fractievoorzitter en partijleider neerlegde.

In het programma Pauw en Witteman legt de kersverse partijleider uit wat hem als politicus beweegt en wat de plannen zijn voor de toekomst. 

Samsom betrok nadrukkelijk zijn gezin bij zijn formele benoeming als nieuwe partijleider van de sociaal democraten. Volgens P&W was dit een stijlbreuk en vroegen zich daarom af wat de beweegredenen daarvoor waren. Samsom legt uit dat zijn gezin een ‘extra drive’ toevoegt en dat zij daarom prima gezien mogen worden.

Met name zijn dochter wordt door Samsom met enige regelmaat aangehaald, wanneer het gaat om de bezuinigingen op het passend onderwijs. Zijn dochtertje is afhankelijk van het passend onderwijs en omdat Samsom van dichtbij ervaart hoe belangrijk het is voor zijn dochter ‘voegt het een extra dimensie toe’.

Samsom vertelt in de uitzending dat hij het vaak heeft over de toekomstige generaties. In het geval van de volgende generatie heeft dat voor hem 2 hele ‘concrete gezichtjes’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Diederik Samsom vindt persoonlijke motivatie in kinderen

  1. Pingback: PvdA-leider Diederik Samsom recidivist? | Politiek

  2. Pingback: Maxime Verhagen mist motivatie en stelt zich niet verkiesbaar | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>