Premier Rutte winnaar Algemene Beschouwingen

Klaretaalprijs voor Samsom • Zwetsprijs voor Zijlstra

Minister-president Mark Rutte heeft zich vlekkeloos door de Algemene Politieke Beschouwingen heengeslagen. Als een waar premier van alle Nederlanders vond hij behendig het midden tussen alle partijen en belangen.

Rutte maakte geen enkele fout. De enige kritiek die naderhand kwam is dat hij daardoor een allemansvriend leek en geen keuzes maakte. Dat vond hij zelf echter heel logisch, want het ging om een debat op hoofdlijnen.

Nederlands Debat Instituut: Rutte beste debater

Voor de derde keer op rij heeft Rutte de jaarlijkse debatprijs gewonnen. Tweede prijs Sybrand Buma (CDA), derde prijs Alexander Pechtold (D66).

Volgens de jury liet Rutte een magistrale vorm van welwillendheid zien. ‘Hij was positief, betrokken en geïnteresseerd en gaf oppositiepartijen het gevoel erbij betrokken te zijn’, aldus juryvoorzitter Roderik van Grieken.

De Klaretaalprijs van de Nederlandse Jeugd Raad voor de duidelijkste spreker gaat naar PvdA-leider Diederik Samsom. De Zwetsprijs voor de slechtste en onduidelijkste spreker is gewonnen door VVD-fractieleider Halbe Zijlstra.

Volgt: Algemene Beschouwingen 2013 voorbij. Wat nu?

Afbeelding: Screenshot NOS.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>