VIDEO: Samsom in RTL Late Night

Terugkijken: PvdA-leider spreekt openhartig over Kuzu en Öztürk

De PvdA heeft een onrustige week achter de rug. De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn uit de fractie gezet nadat zij weigerden hun vertrouwen uit te spreken in de partijbeginselen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijke rechten voor alle culturen, mannen, vrouwen, hetero’s en homo’s.

PvdA-leider Diederik Samsom was vrijdagavond te gast in RTL Late Night om over de stormachtige ontwikkelingen te praten. Een energiek gesprek onder leiding van de beste Nederlandse talkshow-host van dit moment, Humberto Tan.

Samsom reageerde onder meer op de verwensing ‘Moge Allah je straffen’ van Öztürk richting het populaire Kamerlid Ahmed Marcouch. ‘Ik vond het doodeng. Ik dacht o jee, poeh. Het was bedreigend’, aldus de PvdA-leider.

Zo’n dreigement had Samsom nog nooit meegemaakt in een vergadering: ‘We zijn een seculiere partij en we schelden wel eens. Maar dit soort diepgevoelde religieuze verwensingen had ik nog niet eerder gehoord.’

http://youtu.be/hNKXX9-1n2w

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>