Barroso: Griekenland wordt voor de euro behouden

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso heeft gezegd dat Griekenland hoe dan ook onderdeel van de eurozone zal blijven.

‘We willen dat Griekenland in de euro blijft,’ zei Barroso in reactie op uitspraken van zijn collega, eurocommissaris Neelie Kroes.

Neelie Kroes zei in een interview met de Volkskrant dat de eurozone niet in de problemen komt als Griekenland gedwongen wordt de munt op te geven. ‘Er wordt steeds gezegd: als je één land laat uitstappen of vraagt om uit te stappen, dan stort het hele bouwwerk in, maar dat is gewoon niet waar’, zei Kroes.

De uitspraak druist direct in tegen het officiële standpunt van de Europese Commissie. Die luidt dat Griekenland een onlosmakelijk onderdeel is van de eurozone en dat het uittreden van Griekenland dan ook niet aan de orde is.

Een woordvoerder van de Europese Commissie laat weten dat er geen verandering is in het standpunt van de commissie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Barroso: Griekenland wordt voor de euro behouden

  1. Pingback: ‘Hulp Griekenland is geen Europees probleem maar een Grieks’ | Politiek

  2. Pingback: Grieks reddingspakket niet zonder risicio | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>