Tweede Kamer peiling 15-01-2012

Volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond zijn de belangrijkste ontwikkelingen te vinden bij de PVV en de SP.

Daar waar de PVV door alle commotie rondom de Koningin en de uitspraken van Wilders daaromtrent virtueel moest inleveren, gedijt de SP goed onder de huidige omstandigheden. Met 30 zetels komt de SP op gelijke hoogte met de VVD.

Volgens deze virtuele stand zou de VVD iets moeten inleveren ten opzichte van de vorige peiling en krabbelt het CDA iets op met 1 zetel winst. De liefdesaffaire van Henk Bleker lijkt vooralsnog geen negatief effect te sorteren op het CDA-imago, of is dit effect nog niet gemeten in deze peiling?

De winst die de partij van 50plus behaalt lijkt een direct verband te hebben met de discussie rondom de pensioenen.

Groenlinks wint een zetel ten opzichte van de vorige peiling en de Partij voor de Dieren klampt zich succesvol vast aan de zetels van de Tweede Kamer en boekt zelfs, zij het virtueel, een zetel winst erbij.

Het kabinet plus PVV telt nu 64 zetels. De partijen achter het manifestatie ‘Een Ander Nederland’ tellen nu samen 57 zetels.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer peiling 15-01-2012

  1. Pingback: D66-leider Alexander Pechtold wraakt Linkse oppositie | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>