Hee IJsland! Doe een Ecuador.

iceland2Hoe kom je af van je schulden? Ga failliet. Bedrijven doen het, dus waarom landen niet? Een groen tropisch land in Latijns Amerika gaf in November 2008 het goede (?!) voorbeeld. Hier kan IJsland iets van leren.

Ecuador ontdekte dat de schulden die het land kapot maakten niet wettelijke waren volgens hun eigen grondwet en verklaarde zichzelf failliet. Tuurlijk ben je dan nog niet van je schulden af, maar wat vervolgens gebeurde heeft het arme land veel geld bespaart. De schuldeisers bleken bereid om voor iedere dollar schuld het schappelijke bedrag van 35 cent te ontvangen. Hoi hoi ben je zo 65% van je schuld kwijt.

IJsland is toch al niet instaat om de schulden te betalen. Bos en zijn Britse vrienden zullen krijsen en janken. De ‘liberale’ media zullen IJsland verketteren en zeggen dat ze nu vast niet meer mee mogen doen met Europa en zijn goddelijke euri’s.

Maar ja welke IJslandse politicus wil zijn stemmers op hun kop hangen om de laatste centjes uit hun broekzakken te kloppen? En Bos? Krijsen en IJsland buiten de EU houden gaat hem geen cent opleveren. Mag ie aan zijn eigen stemmers gaan uitleggen waar hun belastingcentjes zijn.

Dus de tip van de dag: Ga failliet!

Dit alles neemt het volgende niet weg. IJslanders zijn in de afgelopen jaren net zulke hongerige geldwolven geweest als al die Nederlandse idioten die voor een procentje rente hun geld naar IJsland stuurde, maar te dom waren om de kleine lettertjes te lezen.

Cartoon: Daily Mail

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>