Laatste peilingen Tweede Kamer: VVD levert in; race nog op

Laatste peilingen Tweede Kamer: VVD levert in; race nog op. by:peil.nlDe laatste peilingen van Maurice de Hond (08-06-2010) laten zien dat de VVD van Mark Rutte inlevert. De VVD stond vorige week nog op 37 zetels, maar is nu gekrompen tot 34. Cohen zit met 30 zetels Rutte op de hielen. Het CDA heeft weer een zetel verloren en lijkt ondanks het optimisme van Balkenende definitief te zijn afgehaakt.


Met elke nieuwe peiling wordt de verkiezingsstrijd interessanter en de formatie moeilijker. Politiek rechts heeft met de VVD een flinke vinger in de pap, maar zo heeft politiek links dat met de PvdA. Links krijgt in de laatste opiniepeilingen sowieso meer armslag. Ook de SP en GroenLinks wonnen namelijk een zetel in de laatste peilingen.

De volledige zetelverdeling volgens de peilingen is als volgt: VVD 34, PvdA 30, CDA 24, PVV 18, SP 13, GroenLinks 11, D66 11, ChristenUnie 6, SGP 2, Partij voor de Dieren 1 en de overige partijen 0. De opiniepeilingen zijn ook hier te bekijken.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Laatste peilingen Tweede Kamer: VVD levert in; race nog op

  1. Leo

    SP-stemmen gaan uiteindelijk naar de PvdA, net als die voor GroenLinks en D66. Die partijen willen immers een links blok vormen onder leiding van Cohen. Lijkt mij dat er vandaag door veel mensen daarom strategisch gestemd gaat worden. Waarbij elke stem voor D66 er wellicht een te veel is, maar wel zal zorgen dat deze kabouterpartij al snel grote winsten zal claimen als het op het niveau van de Christen UNie kan gaan acteren. Polls blijken weinig waard als het op echt stemmen aankomt.

      /   Reply  / 
  2. dieuwke hartog

    kom op mensen, stem job cohen nu het nog kan. hij is m.i de beste kandidaat. oprecht en betrouwbaar en niet zo akelig braaf. geef hem de kans dit land te behoeden tegen nog meer betuttelende achterlijke regels. stem cohen voor alle mensen maar vooral voor hen die het allang niet meer zien zitten. mensen voor mensen en niet om het stinkgeld wat alles uiteindelijk vernietigd! dank dank dank x

      /   Reply  / 
  3. Hylke

    Even voor de zwevende kiezers die een beetje duurzaamheid op prijs stellen: De PvdA stelt teleur met bedroevend weinig milieu-onderwerpen op haar programma. De partij vindt wel dat Nederland een duurzame koers moet inslaan, maar noemt amper maatregelen om dit te bereiken. De PvdA komt dan ook niet verder dan een zesde positie op de lijst van greenpeac

      /   Reply  / 
  4. yasmin

    Job Cohen PVDA ..we kunnen ervan uitgaan dat hij er echt voor de mensen is en aan de mensen denkt, terwijl de rest meer bezig is met IK WIL DE BAAS ZIJN!!! alleen komen ze hier niet voor uit, maar draaien ze er telkens weer omheen, en elkaar maar de schuld geven….dat moet afgelopen zijn..en echt serieus aan de toekomst van nederland en de de volgende generaties gedacht worden….en ook dat het afgelopen moet zij dat de rijken er rijker op worden, en de middelmatigen weer overal de dupe van zijn….DAAROM STEM JOB COHEN ALS JE EERLIJKHEID,RECHTVAARDIGHEID,STEUN,ONPARTIJDIGHEID,EEN GOEDE TOEKOMST TEGEMOET WIL GAAN!!!

      /   Reply  / 
  5. Gerard

    vergeet het maar Yasmin, de pvda is de partij van bangerikken. Ze durven geen verantwoordelijkheid te nemen en het is een partij van pappen en nathouden, lees hun verkiezingsprogramma nog eens goed door en vergelijk dat eens met de pvv en vvd. En kijk eens goed naar de laatste paar jaar, waarin ze echt niks hebben gepresteerd.
    Het land verloedert en verergert, maar geen pvda die er iets aan wil doen. Het is misschien niet leuk om te horen, maar het is nu echt tijd voor de ommezwaai naar rechts!

      /   Reply  / 
  6. dieuwke hartog

    mark rutte, je hebt toch gewonnen, ik vraag me af of ik er iets van voordeel of vreugde van kan ervaren. ik vrees van niet in mijn en meerdere gevallen. ik ben niet hoopvol en blij. wat doet het u?, kunt u zo gemakkelijk een deel van de mensen die ook in nederland wonen negeren of als niet bestaand beschouwen? ik hoop dat u over voldoende empathie beschikt om dit in overweging te nemen. veel wijsheid, liefde en succes, dag

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>