Wilders verbreekt verkiezingsbelofte

Wilders laat breekpunt vallenGeert Wilders heeft nu al laten weten dat de AOW-leeftijd voor de PVV geen breekpunt meer is. Hieruit blijkt dat hij dolgraag wil regeren. Hij weet namelijk dat de andere partijen de AOW willen hervormen. Gister, na de glorieuze overwinning van de PVV, gaf hij nogmaals aan: “En ja, de AOW-leeftijd blijft bij ons 65”. De eerste verkiezingsbelofte ligt dus nu al in de prullebak.

“Het is een belangrijk punt. Maar ik wil het kabinet er niet kapot op laten gaan,” zei Wilders. Het lag voor de hand dat hij dit breekpunt moest inslikken om mee te willen doen in de nieuwe regering, maar niemand had verwacht dat hij het zo snel zou opgeven. Hij heeft niet eens de schijn opgehouden dat hij er voor heeft gevochten. 

De PVV is hiermee de eerste partij die terugkomt op een verkiezingsbelofte. In ons poldermodel is het logisch dat partijen water bij de wijn moeten doen, maar Wilders heeft altijd gezegd dat de AOW-leeftijd bij de PVV onaantastbaar is en vooral ook blijft. Het is te hopen voor Wilders dat voor veel aanhangers geen breekpunt is.

Anderzijds kan het ook heel goed uit pakken voor de PVV en zou het een slimme zet kunnen zijn van Wilders. Nu laat hij echt zien dat hij wil regeren en hebben andere partijen geen stok meer om mee te slaan. Zij kunnen nu onmogelijk nog de AOW-leeftijd als excuus gebruiken om niet met Wilders te praten.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Wilders verbreekt verkiezingsbelofte

  1. Sjaak

    Volkomen begrijpelijk van Geert Wilders hij wil gewoon dolgraag regeren en is dan bereid standpunten in te leveren zoals elke partij doet om een goeie coalitie te vormen.

      /   Reply  / 
  2. Mat

    Wat Wilders heeft gedaan is gewoon smerig spelen, schande spreken over de partijen die de noodzaak zien om de AOW leeftijd te verhogen. De PVV die zelf zegt op te komen voor de ouderen laat ze de dag na de verkiezingsuitslag vallen als een baksteen, die stemmen zijn immers binnen gehaald. Dat deze stemmen zijn binnen gehaald met een leugen lijkt hun eigen achterban niets uit te maken of ze hebben het niet eens door. Als de PVV in de regering zit kunnen ze zich niet meer hard maken om de AOW leeftijd op 65 te houden, het staat dan immers overeen gekomen in het regeerakkoord met o.a. de VVD. Wilders zegt nu dat hij er dan toch alles aan zal doen om de AOW leeftijd te behouden maar zal daar dan toch eerst zijn eigen regeerakkoord voor opzij moeten zetten maar dat kan helemaal niet.

      /   Reply  / 
    1. Sjaak

      zeg PVDA’er die je bent ga is theo drinken met Job Cohen.

        /   Reply  / 
      1. Mat

        ook fout….groen links

          /   Reply  / 
        1. Sjaak

          Halsema zou nog veel kunnen leren van Onze Geert.

            /   Reply  / 
          1. Mat

            Halsema zal dit ook niet vergeten…

              /  
  3. Sjaak

    thee*

      /   Reply  / 
    1. Mat

      En is moet eens zijn dom blondje*

        /   Reply  / 
      1. Sjaak

        dus je geeft wel toe dat je een PVDA’er bent?

          /   Reply  / 
  4. Flipje

    Ik ben ook een PVV stemmer, maar ik had het persoonlijk erger gevonden als ze het immigratiebeleid hadden laten varen.

    AOW, vind ik niet zo erg, maar als ze standpunten inleveren in het voordeel van buitenlanders, dan zou ik het een kwalijke zaak gevonden hebben.

      /   Reply  / 
    1. Sjaak

      Precies, de mensen die nu nog vrij jong zijn moeten waarschijnlijk toch hun hele leven werken.

        /   Reply  / 
    2. hans groen

      Maar ze hebben ook hun harde standpunt op immigratie en integratie laten vallen. Wilders heeft aangegeven, daags na de verkiezing, dat hierover de onderhandelen valt.

      Dus wilders heeft zelfs zijn kernpunten laten vallen en zijn achterban vindt het allemaal prima.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>