Pechtold: ‘Verhagen ga praten met Wilders’

Pechtold begrijpt frustratie WildersMen zou verwachten dat Pechtold blij is dat Verhagen niet met Wilders om de tafel gaat zitten. Maar in plaats daarvan vindt hij juist dat Verhagen met Wilders moet praten. “Als je een partij niet uitsluit en dat heeft het CDA nooit gedaan, dan vind ik dat je verplicht bent om normaal aan tafel te zitten.”

Pechtold en Wilders willen beiden op korte termijn een debat over de kabinetsformatie tot nu toe. Pechtold vindt het onbegrijpelijk dat het CDA bescheidenheid predikt, maar anderzijds wel wil praten over een middenkabinet. Hij begrijpt daarmee ‘het chagrijn en de frustratie’ van PVV-leider Wilders.

Zou het niet veel bescheidener van het CDA zijn als zij zonder al te veel eisen te stellen aanschuiven bij de onderhandelingen die twee van de drie grootste partijen graag willen?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pechtold: ‘Verhagen ga praten met Wilders’

  1. Pingback: Debat over kabinetsformatie | Politiek

  2. anjes ton wil truus en wil

    voor pechtholt nog enigzinds respeckt. hij negeert pvv niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>