VVD wil meer geld uitgeven aan militarisering

‘Wat heb je aan goede zorg en onderwijs als de veiligheid in het geding is?’

De VVD die pleit voor extra investeringen. Het komt in deze tijden van bezuinigingen niet vaak voor, en al helemaal niet als het doel een pure overheidstaak is.

De rechtse hobby is terug. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra wil dat de overheid meer geld gaat uitgeven aan defensie. Zijlstra zei het gisteravond tijdens een partijbijeenkomst in Goes en verduidelijkte zijn standpunt vandaag in het Radio 1 Journaal.

‘Onze veiligheid komt daarom meer op onze eigen schouders terecht’, zegt Zijlstra. ‘Als de Amerikanen zich terugtrekken, moeten we Europa-breed, dus ook in Nederland, nadenken of we onze veiligheid op orde hebben.’

Hij doelt hiermee op het terugtrekken van de Amerikanen uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa omdat ze minder afhankelijk worden van olie uit het buitenland. Volgens Zijlstra zijn de VS daardoor minder geneigd zijn in te grijpen in instabiele landen.

Het is erg onduidelijk hoe de VVD precies wil betalen voor de investeringen, maar Zijlstra zei: ‘ook als dat betekent dat je impopulaire keuzes moet maken’, dus het lijkt erop dat hij voor deze rechtse hobby elders extra wil bezuinigen op zaken als onderwijs en zorg.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>