Samsom: PvdA nu tegen proefboringen schaliegas

‘Alleen als de techniek zich zo ontwikkelt dat verantwoord boren mogelijk is’

De PvdA zal in de Tweede Kamer tegen proefboringen naar schaliegas stemmen. PvdA-leider Samsom zei dat op een 1-meibijeenkomst in Arnhem, zo meldt de NOS.

Vorige week besloot de fractie dat onder strenge voorwaarden akkoord kan worden gegaan met proefboringen. Maar op het PvdA-congres in Leeuwarden werd zaterdag een motie aangenomen waarin stond dat de PvdA niet mag instemmen met de boringen.

Samsom houdt wel de mogelijkheid open dat de PvdA van mening verandert als de techniek zich zó ontwikkelt dat verantwoord boren mogelijk is. In dat geval zouden de PvdA-leden zich er opnieuw over moeten uitspreken.

De VVD is wel voor boringen naar schaliegas. Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil eerst een onderzoek naar de effecten van de boringen afwachten.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Samsom: PvdA nu tegen proefboringen schaliegas

  1. paul

    De mensen in Nederland krijgen steeds meer VVD veel vrije dagen en PVDA. Het enige waar ze nog in kunnen boren is de portemonee van de Burger.En aan de andere kant van die boor valt het geld er weer af in Maffia Brussel .

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Samsom over illegaliteit: afspraak is afspraak – Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>