VIDEO: Parlementaire barbecue luidt zomerreces in

Bijna reces, maar eerst gaan ze nog tot diep in de nacht vergaderen

Vandaag vindt op het Binnenhof de traditionele barbecue plaats om het einde van het parlementaire jaar in te luiden. Morgen begint namelijk het zomerreces.

De Kamer is tot en met 31 augustus met reces. Er zijn dan geen vergaderingen in Den Haag. Een deel van het reces gebruiken Kamerleden voor hun vakantie. De rest van de tijd werken zij door. Zij gaan dan bijvoorbeeld op werkbezoek.

Leden van het kabinet nemen tijdens het reces ook een vakantie van een paar weken. Zij kunnen op ieder moment door de Kamer teruggeroepen worden.

Verder wordt er de komende maanden doorgewerkt aan de begroting voor volgend jaar. Die moet op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, af zijn. Die besprekingen vinden doorgaans ook tijdens het zomerreces plaats. Voor minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is de vakantie dus sowieso kort.

Recordvergadering duurde tot 5.38 uur

Zover is het allemaal nog niet. Verschillende media melden op basis van een ANP-bericht dat de Tweede Kamer de komende nacht mogelijk tot vroeg in de ochtend zal vergaderen. Het record staat op 5.38 uur in de ochtend.

In de agenda staat het laatste debat gepland voor 1.15 uur vannacht, maar de Kamer loopt nu al veertig minuten achter. Na het laatste debat beginnen tussen 3.00 en 3.30 uur de stemmingen. Die duren al gauw tot 5.00 uur.

In de video minister Jeroen Dijsselbloem, prominent PvdA-lid Sander Terphuis, PvdA-leider Diederik Samsom en voormalig CDA-staatssecretaris Henk Bleker.

Bekijk Novum-video

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>