Roemer: Koning klonk als STER-spotje

Prinsjesdag 2014 • SP-leider hekelt ontbreken van woord ‘armoede’

Oppositieleider Emile Roemer van de SP heeft forse kritiek geuit op de Troonrede die vanmiddag door koning Willem-Alexander is uitgesproken in de Ridderzaal.

‘De woorden van de koning klonken als een mooi STER-spotje voor het kabinet, maar het staat ver af van de werkelijkheid. We moeten perspectief bieden aan mensen zonder werk en de zorgen om de zorg serieus nemen’, aldus Roemer.

De SP-leider hekelt het feit dat het woord ‘armoede’ in de hele troonrede niet voorkomt. ‘Blijkbaar is dit voor het kabinet geen onderwerp’, zei hij scherp.

Over het buitenlandbeleid sloeg Roemer een meer verzoenende toon aan: ‘Er waren mooie woorden van de koning over de zorgen dat haat uit het buitenland niet overslaat naar Nederland. Daar moet we samen aan werken, conflicten de-escaleren, in Nederland én in het buitenland.’ (Foto cc: Ferdi de Gier)

• VIDEO & TEKST: Volledige Troonrede 2014

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>