Kuzu en Öztürk uit PvdA-fractie gezet

Ze weigeren vertrouwen uit te spreken in PvdA-idealen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijk rechten voor homo’s en vrouwen

Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn uit de PvdA-fractie gezet. De twee vielen eerder deze week uit tegen minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher.

De twee blijken zich niet meer te kunnen vinden in de PvdA-idealen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijk rechten voor homo’s en vrouwen.

Het besluit hen uit de fractie te zetten viel na een fractieoverleg waarbij ook PvdA-voorzitter Hans Spekman aanwezig was. In Nieuwsuur blijkt dat Kuzu en Öztürk weigeren hun zetel aan de PvdA terug te geven. Ze blijven in de Kamer.

Kuzu en Öztürk zijn van Turkse afkomst. In het Algemeen Dagblad uitten ze eerder deze week kritiek op Asscher. Zij vinden dat hij te kritisch is tegenover Turkse organisaties als Milli Görüs. Asscher volgt dergelijke organisaties nauwgezet omdat ze de integratie van Turken in Nederland tegenwerken.

PvdA-leider Diederik Samsom en integratiewoordvoerder Ahmed Marcouch namen gisteren in felle bewoordingen afstand van de uitspraken van Kuzu en Öztürk. Vandaag volgde een ingelast fractieoverleg. Het leek in eerste instantie opgelost te worden, maar uiteindelijk blijkt het meningsverschil te groot.

Samsom reageerde vanavond. Integratie raakt volgens hem het hart van de PvdA. ‘Het gaat over solidariteit, over emancipatie, over vrijheid, over gelijke rechten voor homo’s, hetero’s en vrouwen’, aldus de PvdA-leider.

Bekijk NOS-video

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kuzu en Öztürk uit PvdA-fractie gezet

  1. Paul

    Hij rechts op de foto weet niet eens hoe die vent links op de foto in het echt denkt . Maar dat is logisch . Altijd komen mensen te laat achter de Duivel -Maarja ,dan is het kwaad ook geschied . Ze zullen nu wel niet hun kamertje aan het witten zijn in Haag gebouw .Want het is weekeind .Weekeind voor 2 Turken met dubbel paspoort in een sprookje begonnen in het sprookje dat Pvda heet .Hoe die man grijnst links op de foto . Doet mij denken aan mijn ex zwager Nederlander die grijnsde ook zo en had de zelfde baard en wou mij vermoorden .Ach levenservaring komt met levenservaring zullen we maar zeggen .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>