Telegraaf stuurt aan op exit Opstelten

Paul Jansen ‘achter de schermen bij de liberalen’ en ‘in VVD-kringen’

De Telegraaf vindt het tijd dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) de eer aan zichzelf houdt en met pensioen gaat. Zoveel is duidelijk als je de voorpagina van die krant vandaag ziet. Maar zal het er nu echt van komen?

Tijdens de kabinetsformatie van 2012 ging al een gerucht rond dat Opstelten voor een halve periode minister zou blijven, om daarna plaats te maken voor zijn partijgenoot Fred Teeven. Die werd ministeriabel geacht maar moest genoegen nemen met het staatssecretariaat op hetzelfde ministerie.

Zowel Opstelten als Teeven heeft sindsdien meermalen fors gezichtsverlies geleden. Opstelten met warrige optredens in Kamerdebatten en Teeven met de hoofdpijnportefeuille van het asielbeleid. Zij zijn niet populair. De Telegraaf tovert nu de naam van justitiewoordvoerder Ard van der Steur uit de hoge hoed.

Omdat De Telegraaf zo duidelijk stelling neemt wordt de kans op een vertrek van Opstelten (bijvoorbeeld na de Provinciale Statenverkiezingen) volgens mij groter. Het is een VVD-strijd en in mijn optiek trekken VVD’ers (en PVV’ers) zich meer aan van kritische Telegraaf-spin, dan politici van andere partijen.

Als de rechts-populistische krant bijvoorbeeld een ophitsend artikel over de PvdA op de voorpagina plaats dan is de reactie van PvdA’ers vaak wat bedaard (‘we kennen De Telegraaf’) of juist wat recalcitrant (‘we laten ons niet framen’).

VVD’ers zullen in deze gevallen volgens mij sneller denken aan hun achterban. Hun doelgroep. Uit het Telegraaf-artikel klinkt de verwevenheid ook door.

Commentator en rechtse spindoctor Paul Jansen bevindt zich naar eigen schrijven ‘achter de schermen bij de liberalen’ en ‘in VVD-kringen’. Bovendien wordt hem daar vrijuit verteld wat er allemaal gaande is. Hij is dus een insider.

De partij zal Opstelten niet dwingen tot vertrek, weet Jansen. Dat is natuurlijk vreselijk dubbelzinnig. De boodschap is helder: Opstelten, hou de eer aan jezelf.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Telegraaf stuurt aan op exit Opstelten

  1. Paul

    Ivo Opstelten de domme man . Straks hebben de bewoners van de wijk in Gouda 1500 mensen voor hun deur van de nieuwe grote Moskee annex school enz enz . 3 x daags 1500 mensen voor hun neus . 3 x daags bidden betekent dat je dus nooit kunt werken . Dat noemen ze dan integratie . En waar de benodigde miljoenen vandaan komen van de jihad of niet komen ze toch nooit achter bijt Kabinet .Allemaal van die malafide boterbriefjes waar Ivo wel intrapt .Van die zogenaamde schoonheidsbriefjes . En,ze krijgen dan ook nog eens Regerings subcidie ,onze Nederlandse Regering wel te verstaan . Het is gewoon absurd.Nederland gooit daar de bommen en tegelijkertijd halen ze de jihadisten naar Nederland . Opstelten is nog dommer en naiever dan een dooie gans . Dat geld waar deze gemeenschap van wordt gebouwd komt niet van een buitenlandse Regering .Komt ook niet van een of andere patatboer .En ook niet van een of andere kabab bakker . Die miljoenen komen gewoon van de buitenlandse infiltratie vereniging die daar belang bij heeft . En als de gemeenschap klaar is met bouwen gaan ze daar ook 3x daags op dak tetteren zoals je dat ook op Tunesie of Marokko hoort .En zo gaan ze steeds een stapje verder , Iedere keer een heel klein stapje verder gaan,dan valt het niet zo op he . Deze Regering is in alles EEN grote kleuterklas die alleen de belastingen duurder maken en steeds meer geld naar Brussel schuiven .

      /   Reply  / 
  2. Paul

    Nu bij Jinek . De 2 afkomstig uit Turkije met dubbele paspoorten willen graag in ons Nederland de dienst gaan uit maken .Echte Turken schurken .Kuzu moet dan zwetende op de bank bij Jinek er voor vliegen en het zwijn gedrochte Ozturk onderwereldfiguur zit dan ergens anders in de studio hartelijk en hatelijk te lachen . Allemaal de schuld van onze domme Regering .Een domme Regering die zelfs op de roltrappen van Haag niets door hebben . Als ik die Ozturk zie dan draait mijn maag om .Dan begint zich iets te roeren in mijn hersenen dat zeg JAAAH antennetje . O O mensen ,wat gaan wij nog heel diep zinken in ons Nederlandje .Nog dieper dan diep .Als het zo door gaat is over 50 jaar Nederland totaal onderworpen aan het Islamitisch gestel en denkwijze .Die 2 Turken hebben ook een nieuwe naam bedacht Denk . Denk ,ze beginnen al heel goed te denken en te lullen?.Ze weten nu al de oplossing voor Groningen:meer gas omhoog halen en de huizen verstevigen ,maar ze zeggen niet hoe het dan werkt .Maak gauw een wetsvoorstel dat Islamisten of waar het dan ook voor door moet gaan als Moslims ;kunnen geen functie bekleden in de Tweede-Kamer . Het gevaarlijkste is dat mensen als Moslims altijd hun geloof kriskras meenemen in de politiek dat het extreme er van af spat . Ik heb nou afgelopen week een hoop Moslims gezien op tv bij welk programma dan ook.Een verkeerd woordje over Allah en ze koken van binnen witheet . Het is niet vijfvoortwaalf maar het is allang tienvoorhalfeen . Het was al 40 jaar vijfvoortwaalf .Tienjaar terug was het eenminuutvoortwaalf en de laatste vijfjaar is het tienvoorhalfeen geworden . Slaap lekker Hollanders .

      /   Reply  / 
  3. Djambi

    Ja het is net het spelletje Annemarie Koekoek. Als je ogen sluit doen ze een stapje vooruit.

      /   Reply  / 
  4. Paul

    Geert Wilders heeft dan wel gezegd;willen we meer of minder moslims in Nederland . Kijk toch eens aan zeg ,ze zitten ja naast moslims boeven met dubbele paspoorten int tweedekamer . Dat is precies als Nederlanders op vacantie gaan naart buitenland waar ze in een dorp elk heg en steg weten terwijl je thuis in hun eigen dorp verdwalen ……toe dan maar Geert zei ;meer of minder Marokkanen maar Geert bedoelde MEER of MINDER Moslims .Maar dan noemen ze het plots Discriminatie . Zodat de Moslims er weer veel voordeel uit kunnen halen . Tot wij Nederlanders over 50 jaar worden verbrand in een kooi op de markt in ons eigen land .

      /   Reply  / 
  5. Ozturk

    Wat een fijne reacties , vinden jullie dit normaal om zo te plaatsen?
    Of lokken jullie dat opzettelijk uit?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>