PVV faalt in het vinden van geschikte lokale politici

Jarenlang mismanagement nekt PVV voor gemeenteraadsverkiezingen 2014

Het is de PVV van Geert Wilders niet gelukt om in de afgelopen vier jaar nog geschikte mensen te vinden die voor de partij in een gemeenteraad kunnen (of willen) plaatsnemen. De partij doet daarom volgend jaar, net als in 2010, alleen mee in Den Haag en Almere.

De fracties in die twee gemeenten staan onder directe controle van de partijleider. Wilders organiseert die controle door fractieleden uit Tweede Kamer in die gemeenteraden te positioneren, en door het aantal gemeenten klein te houden.

Bij de Europese verkiezingen en in Provinciale Statenfracties ging hij eerder al verschrikkelijk de mist in. Chaos, ruzies, afsplitsingen en schandalen waren het gevolg.

Het blijkt moeilijk, zo niet onmogelijk, om van de PVV een echte partij te maken. Er is maar één lid: Wilders. Hij heeft een paar vertrouwelingen, maar de meeste PVV-politici zijn in feite alleen maar een soort ‘zetelopvullers’. En dat doen ze gretig. Het hebben van dubbelfuncties is bij de PVV gemeenzaam. Zo verdubbelen de PVV’ers hun inkomen.

Wilders zou Wilders niet zijn als hij aan dit mismanagement geen positieve draai weet te geven. Hij betitelt de totale stilstand binnen de PVV als ‘consolideren’. In een verklaring schrijft hij dat hij zich onder meer gaat richten op de Europese parlementsverkiezingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>