Tweede Kamer peiling 12-01-2012

De eerste peiling van de Politieke Barometer van het nieuwe jaar is vandaag bekend geworden.

In deze peilingen komt de SP op gelijke hoogte met de PvdA. Zij noteren met 22 zetels een hoogte die voor het laatst behaald werd door de SP toen Jan Marijnissen nog de partijleider was, dit was in maart 2008.

De SP doet samen met de VVD goede zaken sinds de laatste peiling van de Politieke Barometer van 15 december 2011.

De PVV lijkt iets aan populariteit in te moeten leveren. Dit is waarschijnlijk een direct gevolg van de kritiek die Wilders en zijn partij uitte op de koningin.

Ook D66 en Groenlinks leveren iets in ten opzichte van de vorige peiling.

Het CDA blijft ondanks of door de nieuwe ontwikkelingen stabiel. De aankondiging van Maxime Verhagen dat hij de partij niet wilde leiden hebben het CDA virtueel geen zetels gekost, doch ook niet opgeleverd.

Volgens de Politieke Barometer is het draagvlak voor het kabinetsbeleid tanende. De zetels die de coalitie virtueel volgens deze peiling bezit is lager dan bij de vorige peiling.

Overigens is het rapportcijfer wel hoger en voldoende. Met een 5,5 wordt de indruk gewekt dat het kabinet, in de ogen van de kiezers een beetje de kantjes ervan afloopt maar met een 6- toch aan de goede kant van de balans staat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamer peiling 12-01-2012

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 26-01-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>