Peiling Diederik Samson favoriete PVDA leider

Diederik Samsom is duidelijk favoriet. Tenminste dat blijkt uit een peiling van EenVandaag, die werd gehouden onder 1000 leden van de PvdA.

Met een meerderheid (54 procent) van de stemmen is hij van de vijf kandidaten, de koploper. Op de tweede plaats staat Ronald Plasterk met 31 procent van de stemmen. Nehabat Albayrak volgt daarna met maar 9 procent van de stemmen. Zij doet het altijd nog altijd beter dan Lutz Jacobi en Martijn van Dam. Zij krijgen maar een paar procent van de stemmen.

Afgelopen maandag en dinsdag deden duizend mensen mee aan de peiling. Samsom scoorde ook hoog in eerdere peilingen, maar die waren onder kiezers van de PvdA.

Samsom is favoriet omdat hij goed is in het debat en een duidelijke visie en koers neerzet. Ook denken veel leden dat hij het beste is opgewassen tegen Geert Wilders. De leden die op Plasterk stemmen kiezen hem omdat hij zijn standpunten goed verwoordt, betrouwbaar is en omdat men verwacht dat hij een goede premier zou zijn.

Woensdag 7 maart wordt de PvdA-ledenraadpleging geopend. Alle leden ontvangen een stembiljet waarmee zij via internet of per post kunnen stemmen. De leden hebben de tijd om een week lang hun stem uitbrengen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Peiling Diederik Samson favoriete PVDA leider

  1. Pingback: PvdA-leden kunnen vanaf vandaag stemmen voor partijleiderschap | Politiek

  2. Pingback: Samsom ziet niets in een nieuw Paars kabinet | Politiek

  3. Th.Baas

    goed onderlegd, gedreven politicus met ervaring en veel andere dingen waar je (nog) niet aan geroken hebt kun je leren SUCCES.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>