Peiling: CDA-leden kiezen Buma

CDA’ers zien het liefst dat fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma de nieuwe lijsttrekker wordt. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag.

Uit een peiling onder zo’n 700 leden van het CDA zou blijken dat Van Haersma Buma 50 procent van de stemmen krijgt. Buma wordt gevolgd door Marcel Wintels (17 procent) en Mona Keijzer (16 procent).

De CDA-leden keren Henk Bleker en Liesbeth Spies massaal de rug toe. Beide bewindslieden krijgen slechts 5 procent van de stemmen. Kamerlid Madeleine van Toorenburg kan tot slot rekenen op 4 procent.

De respondenten die in de peiling van EenVandaag op Buma stemden, vinden hem betrouwbaar en dichtte hem een schat aan ervaring toe. Ook kan hij zijn standpunten goed verwoorden, aldus de ondervraagden.

sitestat

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peiling: CDA-leden kiezen Buma

  1. anne

    Minister president Buma? Je kan beter zeggen Premier Ruth Peetoom!
    Want zo zit het eigelijk volgens mij! Haersma Buma is al eerder fractievoorzitter van het CDA geweest! Via een geheime stemming werd hij gekozen boven Henk Jan Ormel. Die ook meedingde naar het lijsttrekkersschap! Maar Buma was onzichtbaar? Toen Ruth Peetoom gekozen werd als voorzitter werd de fractie geleid door! Maxime Verhagen, Ruth Peetoom en Haersma Buma!Ruth Peetoom blokkeerde Maxime Verhagen om lijsttrekker te kunnen worden! Als Buma straks gekozen wordt tot fractievoorzitter zou hij het dan straks beter doen dan in het verleden? Ik geloof er niks van? Ja weer gesteund door Ruth Peetoom! Ik ben het eens met Ab Klink? Dat Buma slecht voor de Partij is! Ze kunnen beter Henk Bleker nemen! Die heeft hart voor het CDA! Maar ja die hebben ze de rug toegekeerd? Als straks blijkt dat Buma een mislukking is? Zit men met de gebakken peren! En wat valt er voor een CDAer nog te kiezen? Nu uit de peilingen blijkt dat het gros van de CDAers achter Buma aanlopen?
    Het gaat weer de zelfde kant op als met de verkiezing van Ruth Peetoom! Toen stemden de CDAers ook allemaal op haar! Als er een schaap over de dam is volgen er meer???

      /   Reply  / 
  2. jos

    welke domme mensen stemmen elke keer weer op deze partijen,bezuinigen en nog meer bezuinigen,slapen deze mensen of wat is dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>