Tweede Kamer peiling 27-05-2012

Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat de VVD kiezers langzaam maar zeker overstappen naar de club van Geert Wilders. Daar waar de VVD wederom een zetel verliest, wint de PVV er 2.

De PVV komt daarmee op 25 zetels te staan en de VVD heeft in de virtuele tussenstand met 24 zetels het nakijken.

De SP zit weer in de lift en wint deze week een zetel. De partij van Emile Roemer is met 30 zetels de grootste partij. In de uitzending van Nieuwsuur afgelopen zaterdagavond nam Roemer al voorzichtig een voorschot op het premierschap. ‘Als de SP de grootste wordt, moet je verantwoordelijkheid nemen’, aldus de SP-leider.

Roemer die eerder deze week in het KRO-programma Goedemorgen Nederland een centrum-linkse coalitie, ‘een logische keuze’ noemde, denkt voorzichtig aan een coalitie met de PvdA, GroenLinks en het CDA. Een coalitie dat op dit moment slechts kan rekenen op een totaal van 71 zetels.

Omdat het overduidelijk is dat Tofik Dibi het ruimschoots zal afleggen tegen Jolande Sap en de rust binnen de partij langzaam maar zeker lijkt terug te keren, klimt GroenLinks weer iets uit het dal. De partij krijgt er deze week 2 zetels bij, waardoor de PvdA juist weer terrein verliest. GroenLinks kan virtueel 6 zetels tegemoet zien en de Partij van de Arbeid blijft steken op 21 zetels.

D66 en het CDA zijn de laatste partijen die deze week iets moeten inleveren. De Kunduz-coalitie kan daarmee, mede door het wegzakken van de VVD, al enkele weken niet meer op een meerderheid rekenen. Daar waar de partijen VVD, CDA, D66, Groenlinks en de Christenunie in het begin nog een krappe meerderheid van 76 zetels hadden, staat het collectief nu op 10 zetels verlies.

facebook share facebook share

66 Reacties // Reageer

66 thoughts on “Tweede Kamer peiling 27-05-2012

  1. Sjaak

    Gelukkig is er te midden van al deze anti-Europese retoriek ook nog ruimte voor beginnende partijen die pro-Europa zijn. De Europese Federalistische Partij is zo’n partij die onlangs opgestart is en een uitstekend pro-Europees en pro-Nederlands verhaal heeft. Dit is in mijn optiek echt een stap vooruit.

      /   Reply  / 
  2. salvatoro

    SP is gewoonweg een comunistische partij. trekken binnen een jaar een ijzeren gordijn om nederland. ik blijf toch mar bij de PVV!!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Wiegel: Lenteakkoord was strategische fout van VVD | Politiek

  4. Rob

    Mensen die denken dat de SP nog steeds een Communistische partij is staan stil in de tijd.
    Dat staat gelijk aan denken dat groen links, links is wanneer halen ze het links eens uit het groen?
    Nee het afschaffen van de kilometer (belastingvrij) dat is pas schandalig. De leasebak rijder blijft lachen als de brandstof prijzen omhoog gaan heeft hij of zij er geen last van.
    De werkende Henk en Ingrid zijn weer de klos.

      /   Reply  / 
  5. M.

    Nee de SP is geen Communistische partij, maar een partij die onze niets willende in nederland alles willen geven ten koste van de mensen die nederland overeind houden.

      /   Reply  / 
  6. Paul

    Rutten krijg vroeg last van Alzheimer.Zeker weten

      /   Reply  / 
  7. Paul

    Ik heb het vandaag wel gezien in de Tweede Kamer.VVD en CDA,wat een stelletje gatten en hielen likkers.En die Blok,wat een kop jaren 60,wat een engerd in zijn Hersenen.Maar de normale mens kijkt alleen maar tegen gezichten aan.Ik kan iets verder kijken in de mens.Gelukkig maar.

      /   Reply  / 
  8. Paul

    Als dat soort hun mooie pakje uittrekken en in de Sauna gaan zitten,blijft er van hen niets over.Alleen maar lichamelijke scharminkels alwaar elk druppeltje zweet een leugen zweet druppeltje is

      /   Reply  / 
  9. t.aukema

    Min.Kamp Dat lijkt aardig, maar is gewoon noodzakelijk.
    Kamp heeft voor de AOW-er geregeld, dat hij langer kan werken.Dat moet wel, want als er na de verkiezingen een regering is van EU BEVEEL, WIJ VOLGEN, dan worden onze pensioenen door de EU in Bruasel geregeld.
    Ons spaargeld 870 miljard is niet genoeg andere landen hebben niets gespaard er moet 60 miljard bij. Na de verkiezingen worden de pensioenen fors verlaagd en de premies fors verhoogd

    In alle EU landen komt er een laag pensioen, dus net als in Amerika, werken tot je dood.
    Alleen Geert Wilders wil, dat Nederland zelf beschikt over de pensioenen en geld naar het Noodfonds. Geld dat de werkers moeten opbrengen

      /   Reply  / 
  10. Paul

    De Euro is bezig met zelfmoord.En de Regeringen lullen maar een eind in het gezwets.Spanje zit tegen de 7 procent rente aan.Moet de BTW fors verhogen enz enz.Kan het land helemaal niet aan.Het werk klimaat is 60 procent lager dan in Nederland.En in de toekomst gaan steeds meer mensen op vacantie naar goedkopere oorden.Dat betekend dat men over de euro landen heen vliegt.En die links laat liggen.En de gehele euro gaat naar de kloten.En dat allemaal dankzij een idee van de zalige denkende uitvinders met hun grote babbels destijds in Maastricht.Die wisten toen niet wat de Euro allemaal teweeg zou brengen.En die lopen straks niet meer vooraan in de optocht,maar gaan zich verstoppen in een hol

      /   Reply  / 
  11. rick

    Het is heel begrijpelijk dat iedereen tegen de bezuinigingen stemt en anti-europa,maar het is niet verstandig.Het is gewoon zo dat de PVV en de SP populisten zijn en alleen maar dingen roepen om stemmen te krijgen. We kunnen niet de euro uit. 80 procent van de wetgeving is al europees en onze hele economie draait erop. Die bezuinigingen zijn ook noodzakelijk. je houdt je alleen maar voor de gek om te denken dat als je op de PVV stemt er geen crisis meer is en dat jij niks meer moet inleveren. denk eens na ! waarom zouden de VVD en het CDA op het volk bezuinigen als ze daar alleen maar stemmen mee verliezen.

      /   Reply  / 
    1. Paul

      rick.Omdat ze eerst Miljarden aan de Banken Brussel steunfonds,Griekenland enz enz.Willen ze hun vergis graag goedmaken door ons plots van alle kanten op te lichten.Denk jj ook rick dat na de bezuiniging van 12Miljard euro de prijzen weer zullen zakken?.Ze zullen wel blijven doorgaan met een gat in de hand.Alleen het kwartje van de Kok benzine heeft al 12Miljard opgeleverd.Maar dat kwartje dat nu al wel 50 euro cent waard is,is er ook nooit meer van af gegaan

        /   Reply  / 
  12. Anti Euro

    Weet je wat de populisten zijn? De VVD en het CDA.
    Die roepen al jaren dat de euro zo goed is voor Nederland, sinds we de Euro hebben is dit de 4e recessie. Waarom zouden wij niet uit de Euro kunnen eigenlijk? Over 1 ½ jaar is die hele Euro er toch niet meer. Dankzij het populistische VVD en CDA. Dat onze economie op de Euro draait, ben ik het ook niet mee eens, die hebben we niet nodig voor een goede economie. Hier zijn diverse economen het over eens. Wij worden bang gemaakt door Den Haag. Maar ik weet zeker dat als we eruit gaan wij er uiteindelijk beter van worden. Vooral omdat we dan weer hard moeten werken voor Nederland en niet om andere landen te helpen, zoals nu het geval is. Nogmaals weg uit de Euro!!!

      /   Reply  / 
  13. Paul

    Een Nederlands kwartje is natuurlijk 25 euro cent geworden.Toch kwam ik met mijn verkeerd intikken nog dicht bij de waarheid.Want een Euro is bijna niets meer waard.Benzine 4 gulden de liter.Een Brood bij de warme bakker op de hoek 4 gulden.whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      /   Reply  / 
  14. salvatoro

    ja mensen daar heeft paul een punt. Die geweldige euro die ons door de politiek door de strot werd geduwd heeft ons niks anders dan geld gekost. Maar nu het niet werkt worden we nog even verder kaal geplukt. Daarom mogen de vijf partijen even goed worden gestraft. Maar niet te vergeten ook de PVDA daar deze voorop stond bij de invoering. Het was kok die zij we hebben de euro nodig.
    Ik vraag me ook af waarom mensen in godsnaam zouden instemmen met lasten verhoging. na jaren te zijn geplukt. een doodgewoon biertje kost in de kroeg al snel 2,20 das bijna 5 gulden. het smaakt net als vroeger en zit in een zelfde glas als toen. geen goud randje of meer enkel de prijs is direct verhoogd. een pakkie shag is al helemaal onbeschoft. 6euro en tien gram minder we worden genaaid door politiek nederland. Nederland word vernaggeld door de politieke haantjes. Maar het trouwe stemvee geloofd heilig in de minkukels. En durven niet te zeggen tot hier en niet verder. Ik was een trouw D66 stemmer. Maar geloof deze totaal niet meer. alternatief is er niet, dus kies ik voor de PVV daar ik wel overtuigd ben van de mogelijkheid omtrend lasten verlichting.

      /   Reply  / 
  15. peter

    Laten we eerst eens duidelijk zijn waar de oorsprong van de euro ligt, en dan bedoel ik de europeesche gemeenschap.
    het is begonnen toen de benelux werd opgericht een samenwerkings verband tussen belgie nederland en luxemburg.
    hier zijn later sterke landen als engeland, duidsland en frankrijk aan toegevoegd het benelux werd de E.G.
    daar hadden we het bij moeten laten maar nee men wilde meer te zeggen hebben ook in andere landen er bleven maar meer en meer landen bij komen.
    groeien kun je tot een zekere hoogte maar alles is zo sterk als de zwakste schakel in de ketting, de gulden kreeg een dewardering van 10 procent in 1999, toen al hebben we als inwoners van nederland ingeleverd voor de invoering van de euro zodat ook de zwakkere landen tot de euro toegang konden krijgen.
    Uiteindelijk blijkt alles gebasseerd op een ideaalbeeld dat onrealistisch blijkt te zijn, ieder land heeft zijn eigen maatstaven en gebruiken en die zijn niet verenigbaar te regelen vanuit een centraal punt, want zeg nou zelf jij wil toch ook niet de regels opgedragen krijgen vanuit het buitenland als dat tegendraads is aan de gebruiken in je eigenland.

    kortweg:
    al dit gedoe over 1 europa is een kaartenhuis dat nu aan het instorten is en waarvoor wij als gezond land nu aan onderdoor zullen gaan en als ratten zitten we gevangen op het zinkende schip dat zich groot europa noemt.
    mijn mening is dat we net als de ratten vroeger op drijfhout het zinkende schip moeten verlaten en weer terug naar de basis moeten gaan de samenwerking tussen de sterke landen.

    en laten we dan eerst eens gaan werken aan herstel in eigen land, want indien men zelf niet gezond is kan men ook geen andere landen helpen.
    momenteel hebben we het punt bereikt dat we zijn besmet met de infectie uit de zwakkere landen waardoor wij nu ook ziek zijn geworden en nog steeds denken ze in den haag dat door roomser als de paus te zijn de euro kunnen redden welke sinds het begin al reeds gedoemd was te mislukken door de grote verschillen in de onderlinge landen.

    laat de zwakkere landen dan ook maar samen gaan werken om hun economie gelijk te trekken zonder dat wij ervoor moeten bloeden.

    verder wil ik een reactie geven op de oplopende kosten en de beloften van alle regeringen over de nodige bezuinigingen etc etc.
    alle kosten die worden gevorderd op de bevolking zullen nooit weer terug worden gedraait, we zijn en blijven de melk koeien van de regering en zolang we in hun ogen maar voetvolk zijn blijven hun hun zakken vullen en doorstorten naar landen die het niet horen te krijgen.
    wij bezuiniggen en een dure rekening betalen en hun profiteren, nee 1 groot europa is een droom die nooit werkelijkheid zal worden.

    tenzij men alles gelijktrekt, lonen staan stil kosten gaan omhoog dat is een ongelijke strijd.
    indien men wil dat we rondkomen van minder loon dan moeten ook de kosten omlaag, maar de economie draait om winst en indien die er te weinig is dan ontslaan we gewoon maar mensen, hoe moeten die rond komen geld hebben ze niet om uit te geven dus bedrijven krijgen nog minder binnen en dus minder winst dus maar weer meer mensen eruit en daar hebben we een neergaande spiraal die voor bevolking en economie niet goed is.

    loon inleveren, kosten omlaag.

      /   Reply  / 
  16. Cisca Nouwen

    Er wordt hier veel kul geschreven over de SP.
    Bij de SP zitten veel idealisten die mensen nog belangrijker vinden dan geld.
    Van een ding kun je zeker zijn; zij die van de SP in de regering zitten hebben veel geleerd
    over hoe een land te besturen. Zij staan ervoor om niet door de lobbyisten van banken en multinationals geregeerd te worden maar het land besturen zonder verdeel en heers.

      /   Reply  / 
  17. Tonny Aukema

    Beste Peter. Het is precies zo als jij het beschrijft. Ik hoop dat veel mensen het lezen en eens nadenken.De regeringsleiders in Nederland laten de bevolking lijden. De regeringsleiders merken de crisis niet.Geen bezuinigingen op de overheid. Neem de zorg met een leger managers. Mijn oog moest gedruppeld worden, daar waren 25 dames voor nodig. Een dame mocht tien minuten bij mij binnen zijn. Tussen het druppelen tweemaal moest vijf minuten gewacht wordewn. Zij moest een boekwerk bij houden over de tijd. Vroeger deed een wijkverpleegster een hele wijk zonder masnagers De EU laat de geriing allerlei contracten tekenen. Wij worden uitgeleverd aan Brussel

      /   Reply  / 
  18. Tonny Aukema

    Beste Peter. Ik vervolg,ons pensioengeld, waar de mensen 40 jaar of meer voor gespaard hebben wordt ook aan de EU uitgeleverd, want de EU gaat de pensioenen regelen. Dat wordt een laag pensioen in alle EU-landen, want alleen Nederland heeft gespaard Kamp heeft al geregeld, dat een AOW er langer kan werken, want net als in Amerika wordt het werken tot je dood.
    De EU vindt ons spaargeld 870 miljard niet genoeg, er moet 60 miljard bij. Dat gaat als volgt/ Na de verkiezingen, als wij nog zo een pro EU regering hebben, worden de pensioenen fors verlaagd en de premies fors verhoogd De regeringsleiders hebben hun erebaantjes wachtgelden en commissariaten.Zij willen graag een baantje in Brussel om hun vingers erbij af te likken.De laagste kantoorbediende verdient daar 9000 euro per maand en daar komt 5 % bij dus 9450 euro. Hoe lang moet een bijstandsmoeder of een ander door de crisis getroffene daar van rondkomen?

      /   Reply  / 
  19. Paul

    Dan is het heel simpel beste mensen allemaal.

      /   Reply  / 
  20. Paul

    Weg met de Euro,weg met Brussel.Opstappen met al die onzin rotzooi

      /   Reply  / 
  21. salvatoro

    Hebben jullie de SP wel eens goed beluisterd of zelfs hun ideeen nagelezen. zo ja nog maals doen en misschien wel twee of drie maal.
    Bieden het zelfde als de rest alleen op iets langer termijn. dat heet vooruit duwen van de feiten. uiteindelijk zijn ze het zelfde als de rest. En is de Nederlander alsnog de klos. En natuurlijk hebben ze er ook wel een paar goede punten tussen net als de rest.
    Maar een partij die nu ineens met Groen Links en PVDA wil samenwerken is voor mij we heel erg dom. Maar stem wie je stemmen wilt de keus is aan jou als kiezer.

      /   Reply  / 
  22. Paul

    Daar heeft Salvatoro helemaal gelijk in.Ze draaien hun kont in de richting van de scheet die hun het beste uitkomt.Ik heb nog nooit gestemd van mijn leven,omdat het allemaal de zelfde draai konten zijn.We mogen gaan stemmen,om daarna de poot te worden uitgetrokken.En daarna moet de Kiezer de mond houden.Straks na hun vacantie lekker gebruind komen ze weer bij u langs met een Roosje.Zet alvast uw vaasje klaar bij de voordeur.This een belachelijke onzin,gattenlikkers die met een Roosje langs de deur gaan,maar dat Roosje betaald de Kiezer ook zelf.Ik zou graag eens willen zien dat geen enkele Nederlander naar de stembus gaat,,en wat gaat er dan gebeuren,dan voelen ze het pas.Raar is dat he,als ze drie maanden op vacantie gaan is er ook geen sprake meer van Politiek.En werkt de Nederlander gewoon door.Eigenlijk moeten ze Politiek afschaffen,komt altijd Oorlog van.De Computers kunnen het werk doen,de mens is achterhaald in de Politiek.Overal ter wereld zeuren ze 99 procent in de Politiek van gebakken onzin lucht.Politiek Machtswellustelingen Oorlog.Daar in Brussel zijn ze ook gek geworden.Daar zitten de gewone Jantjes en de Irma s,1 dag per week komen opdraven,voor niets doen,maar willen in de Toekomst als een soort Euro Regering de baas gaan spelen over Europa.Die willen gaan bazen over mijn zuur verdiende belasting centen.Gooi er een Bom op nu het nog kan

      /   Reply  / 
  23. salvatoro

    niet stemmen is niet slim. dan blijft het zoals het nu is.En Wint dat 5partijen complot, Dus zitten we met de gebakken peren.Ik ga voor het Beste pakket. PVV duidelijk verhaal en ten gunste van het volk wat minder gunstig voor de overheid. 18% BTW en meer salaris, veel goede punten. lees dit even http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/5630-spreektekst-geert-wilders-debat-akkoord-begroting-2013.html heb hiermee al veel mensen over de streep getrokken. Let wel jij bent degene die zelf beslist of je gaat stemmen en op wie.

      /   Reply  / 
    1. Cisca Nouwen

      Iedereen die PVV wil gaan stemmen besef dat Geert Wilders uit de VVD komt. Dat hij heel snel na de laatste verkiezingen zijn beloften aan de kiezers opzij zette en mee ging in het VVD / CDA denken.
      Een regerende SP heeft nog niemand in Nederland ervaren.
      VVD/CDA en al de rest wel….. en daar ben ik nog nooit van bekomen.
      Al 40 jaar maak ik alleen bezuinigen mee en ook maar iets terugdraaien is er nog nooit bijgeweest. 50 jaar sparen wij al voor het pensioen, en al drie keer bestolen en opgelicht.

        /   Reply  / 
      1. petra

        Cisca, politici moeten altijd water bij de wijn doen bij onderhandelingen; dat doen ALLE partijen en dus niet alleen Wilders (die overigens uit de VVD stapte omdat hij het NIET met hen eens was). Soms vraag ik me af of Nederland eigenlijk nog wel volksvertegenwoordigers heeft of dat de Haagse amateurbende alleen maar werkt voor de megalomanenclub in Brussel. Wie het Nederlandse volk vertegenwoordigt weet ik niet meer. Alleen Wilders heeft nog hart voor de gewone burgers en tracht te voorkomen dat onze armen, chronisch zieken en ouderen kapot bezuinigd worden om het ESM Sinterklaaskadootje van De Jager van 40 miljard op te hoesten voor de EU loserlanden. Juist daarom is hij uit de gedoogconstructie gestapt omdat hij niet kon aanzien dat het NL volk nog verder wordt uitgezogen

          /   Reply  / 
      2. joop uit leiden

        Doorploeteren zullen jullie! En langzaam keert Nederland terug in de tijd naar 1919. Met de pet in de hand en ogen naar de vloer de bevelen van de baas aanhorend. Blij, nee diep dankbaar, om werk te hebben. Tot 70 jaar doorploeteren; 48 uur in de week met 5 dagen vakantie als het de baas uitkomt. En ondertussen heffen politici en werkgevers het glas en lachen besmuikt om het gewone volk. “Zeg Jan-Kees, geef jij die uitstekende Cognac en kaviaar nog eens even door, en neem nog een sigaartje, dan kijken wij even wat we nog meer kunnen schrappen!”

          /   Reply  / 
  24. Paul

    Laatst zag ik een rollator staan in de Tweede Kamer.En toen dacht ik,verrek,die rollator DAT IS DE POLITIEK.

      /   Reply  / 
    1. salvatoro

      was het geldkarretje van pechtholt, moet ook even zijn pensioen veiligstellen

        /   Reply  / 
  25. Paul

    En daarna dacht ik.En die mevrouw in de Tweede Kamer kan haar rollator wel van onze afgejatte belasting centen betalen,en de mensen van hun afgejatte belasting centen moeten in de toekomst kreupel gaan lopen met een stuk hout onder hun arm.En daarna zeg Brussel Maffia net als de Paus,bedankt voor die blumen,bedankt voor het geld

      /   Reply  / 
  26. Paul

    Mijnheer Rutten ik heb laatst een tasje met geld gevonden op het strand van Scheveningen,,niet naar het politie buro brengen,geef het maar aan mij,dan verdeel ik het wel aan Griekenland,Spanje,Portugal.En als er nog iets van overblijft dan zet ik er ook nog iets van op mijn geheime bankrekening.Dank je wel hoor Paul.Geen dank Mijnheer RUTTEN,,GRAAG GEDAAN

      /   Reply  / 
  27. Peter

    We kunnen het lang en kort maken, maar de enige manier om dit tij te keren is om een geheel drastische ommezwaai te maken.
    en dus een politieke revolutie te genereren waarbij eerst eigenland komt en daarna pas europa, daarbij de zakkenvullende politika en politicus op straat te zetten.

    niet roomser als de paus te willen zijn of het braafste jongetje van de klas, want uiteindelijk zullen we dan toch weer worden geregeerd uit het buitenland.

    samenwerking oke, maar regeren vanuit eigenland.
    afspraken oke en wetgeving beter op elkaar afstemmen oke.
    maar economisch los van elkaar staan.

    door de handelswijze van de huidige politiek zullen wij de wonden van anderen moeten verzorgen waardoor wij dus alleen maar achter de feiten in eigenland gaan aanlopen.

    de kloof tussen arm en rijk alleen maar weer groter wordt omdat men zo nodig alles moest gaan privatiseren onder het mom dan wordt het goedkoper voor de klant wegens concurentie tussen de providers.
    we merken het prijzen stijgen de pan uit, eigenrisico gaat omhoog en wat gaat het ons allemaal niet meer kosten.
    nee mijn voorstel al die nutsvoorzieningen weer terug naar de staat en openbaar vervoer naar de staat en het oude systeem van ziektewet particulier en ziekefonds.
    dan zijn we meteen af van het eeuwige er moet winst gemaakt worden want anders draait de zaak slecht en het dan op straat moeten zetten van mensen om kosten wat kost toch het winst percentage te halen.

    laat de benelux met 1 munt uitkomen en laten we beginnen aan de nieuwe opbouw van dit land welke nu voor de leeuwen en steuntrekkers is gegooit genaamd brussel en noodleidende landen als griekenland, spanje en portugal.

    uit laatste nieuws waarbij door het de europeesche bank naar voren wordt gedrukt alles te doen om de euro te behouden en dus ook griekenland niet uit de euro te gooien, door griekenland benut door te zeggen weg met de regels daar gaan wij ons niet aan houden want we worden er toch niet uitgegooit ook al brengen we geheel europa in financiele problemen.

      /   Reply  / 
    1. Paul

      mooi gezeg Peter,,,hulde…Maar eerst wil Griekenland nog graag heel veel Euri van Nederland alwaar de bevolking daar ook geen cent van ziet nadat deze Maffia interim boeven gilde klootzakken Rutten de Jager de rest mee sleurde om hun hersenen te spoelen dat hun onzin de waarheid is,en Griekenland al die Miljarden euri hebben,stappen ze uit de euri,net als Spanje en Portugal,en dan zijn hun euri niks meer waard,maar dan zetten ze gewoon onze belasting centen gewoon weer op een Nederlandse Bank.Wat zou de Scheringa Bank daar blij mee zijn geweest.Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle andere Banken in de wereld anders zijn.Want de meeste Banken zijn nog veel erger,,met Gerrit Zalm voorop

        /   Reply  / 
      1. salvatoro

        Dus zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen voor het beste pakket stemmen. Aan mijn kant gaat dat lekker. heb er al zo een 35 kunnen overtuigen om PVV te stemmen. iedere stem is nu belangrijk. even een tikkie vanuit midden nederland. hopelijk een 5partijen KO bij de verkiezingen.

          /   Reply  / 
        1. peter

          nou ja pvv, ik heb een tegenstelling met die partij, ik zit nog op antwoord te wachten van mijn vragen vanuit het begin stadium van de pvv.
          en zeg nou zelf pvv en democratisch gaat niet samen het is een 1 mans partij met aanhang die volgens specifieke regels zijn geselecteerd en als je een tegenwoord of ander idee hebt dan de partijleider dan lig je er meteen uit.
          geen ruimte voor discussie of het maken van consessies aan de ideeen van wilders.

          dus nee ik zal geen pvv stemmer zijn, als we over comunisme praten met een vleugje dictatuur dan moet je bij de pvv zijn.
          dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij helemaal slecht is en geen goede punten heeft maar iemand die zo regeren wil met ijzeren vuist is niet de persoon die we hier in nederland nodig hebben.
          de andere partijen trouwens ook niet want veel zijn mee heulers en hielen likkers om maar hoger op te kunnen komen.

          nee we hebben een partij nodig die staat voor zijn woorden, die niet dictatoriaal is en voor het eigen land wel sociaal is ingesteld, maar met duidelijke regelgeving niet de lasten neerlegd bij de burger om hun eigenzakken maar te kunnen blijven vullen.

          het is tijd voor eerlijkheid en oprechtheid, de partij die dit ooit predicte het cda moet men natuurlijk dan niet kiezen want ook hun zitten er alleen voor zichzelf.

          eerlijk en oprecht, sociaal en rechtvaardig zijn de dingen die we in een nieuwe regering nodig hebben maar die er met de huidige partijen nooit zal komen.
          waarom omdat de gehele politiek geen ruimte geeft voor eerlijkheid, iedereen is schijnheilig en heeft het achter de ellenbogen zitten.

          de zogenaamde volks vertegenwoordiggers die zodra ze er zitten vergeten voor wie ze er zitten en gewoon hun eigen gang gaan zonder te vragen of de weg die ze zijn ingeslagen ook de weg is die wij als volk willen inslaan.

            /   Reply  / 
          1. salvatoro

            En toch heeft de PVV het beste pakket. En daar ga ik voor. Na 27 jaar 50 tot 60uur per week hard werken heb ik geen zin om nog meer in te leveren. dus Durf ik de gok wel te wagen en met mij een hoop mensen.

              /  
  28. Paul

    Ik weet waar ik over praat ,ik heb zelf 2 politie invallen gehad in huis,naderhand weet niemand ergens van..Tik maar in op je laptop of computer,,,,,110620 arrestatie eenhoornsluis,,,,,ik dacht dat het hier betrof om een opname van Baantjer

      /   Reply  / 
  29. Paul

    wat een stelletje mongolen die broekjes in blauwe pakjes,this om streepjes te halen,en precies het zelfde willen die broekjes in de politiek ook

      /   Reply  / 
  30. Paul

    Het CDA heeft zich plots bekeerd,na alle draken bezuinigingen,komen zij nu met het voorstel voor lasten verlichting.Ik stel voor de lasten verlichting voor het CDA dan maar middels een drol uit te schijten op de pot.Dat zal ze wel leren,daar wordt je van zelf lichter van.Het CDA,schei toch uit.De verkiezingen komen er weer aan.Het CDA ziet plots hun zetels weg vloeien in de WC POT.let maar op VVD denkt straks ook van een zelfde laken een pak.Dat noemen ze nou geestelijk boeven

      /   Reply  / 
  31. Paul

    Ik heb me dat even bekeken hoe mensen in blauwe pakjes vaak hun boekje in hun hersenen te buiten gaan.Hoor je nooit iemand in de Politiek over klagen.Dicht bij mijn huis ben ik een keer aangehouden door Politie met mijn Renault Alpine.Een voor koplamp was defect.En een agent kwam opgefockt uit zijn wagen,en deelde mij mede dat ik niet verzekerd zou zijn,en riep mij gelijk toe,,ik ga uw wagen in beslag nemen.Ik zei toen,ik ben bijna bij huis,als u met mij meegaat zal ik u alle papieren laten zien.Want ik had geen papieren bij mij.Daar ging de agent niet op in.Wel vertelde hij mij,dat als ik op bureau zou komen met de papieren ik mijn wagen weer zou kunnen mee nemen.Ik was wel even confuus.2 dagen later kwam ik op bureau met al mijn papieren,en liet dus ook mijn verzekerings papieren zien,waarop de agent mij verwittigde,,toch kan het best zijn dat u niet verzekerd bent.Waarop ik zei tegen die agent,belt u dan mijn verzekerings maatschappij op,,maar dat deed hij niet.Ik kon weer vol ongeloof naar huis lopen.

      /   Reply  / 
  32. Paul

    En zo komt mijn verhaal precies overeen politie agent als Kees de Jager,,die zei van de week op tv,ik ben de Minister van Financien,dus ik zal het wel als beste wezen.Kees jantje de Jager was vroeger ook niet brandschoon met zijn bedrijfje,oplichting

      /   Reply  / 
  33. Paul

    De mens leert van de geleerdheid van zijn fouten.Geert zal nooit meer meedoen als gedogen partij.Dat was zijn grootste fout aller tijden.En toen zijn gedogen partij was ontbonden,kregen plots VVD en CDA de grootste praatjes.Als het zelfde weer zal gebeuren in september,Geert niet meer toegeven.Laat de mensen dan maar vaker naar de stembus lopen in een jaar tijd.Grote kanttekening is,dat deze Politiek in vorm is verouderd.Alle mensen moeten kunnen stemmen bij belangrijke veranderingen.Nederlanders konden helemaal niet stemmen als men het niet eens was met deze interim Regering,om landen Miljarden van hun belasting centen te verkwanselen.Dat moet na September anders zijn.Deze interim Regering pleegt constant een Coup over de belasting hoofden der Nederlanders

      /   Reply  / 
  34. Paul

    De uitspraak van de Rechter had moeten zijn om Geert gelijk te geven.Want Geert gedoogde de partijen.Dan kan er nu in feite helemaal geen Interim Regering meer bestaan.De Rechter had deze boeven interim Regering moeten ontbinden tot aan de nieuwe verkiezingen

      /   Reply  / 
  35. peter

    een intrim regering gedreven door ambitie om hun eigen zakken te vullen en mooie baantjes na afloop over te houden.
    daarnaast heeft de nederlandse4 regering het zo gedraait dat de nederlandse burger geen refferendum meer zal krijgen omdat men den weet dat men direct wordt afgerekend op de besluiten die men maakt.

    we zijn een democratie geen dictatuur dus terug met onze stem en stel het refferendum weer in bij het volk.

    de regering zijn alleen maar vertegenwoordigers die het woord van het volk moeten prediken en niet de gods ganze dag en tijd door kunnen gaan met eigen verreiking en eigen zin doorzetten omdat dit hun weer een ton meer op hun eigen rekening verschaft.

    luister naar het volk en niet naar het kapitaal, laat het verstand regeren en denk eens eerst aan de eigen bevolking voor men aan heel europa faat denken.

    de besluiten die er nu gemaakt zijn mogen niet want die kunnen alleen genomen worden door een beedigd kabinet en de intrim is niet beedigd en daarom moeten de besluiten worden teruggedraaid.

    weg met kapitalisme en terug met de normen en waarden om het eigen land weer op te bouwen.

      /   Reply  / 
  36. Paul

    Je hoort nooit dat Zwitzerland geld vrachtwagens weg brengt naar andere landen,This altijd dat stelletje Idioten in Haag die het doen

      /   Reply  / 
  37. Paul

    als je intikt,,,carry me home gloworm,,, dan was het nooit geen oorlog op aarde GODS

      /   Reply  / 
  38. Paul

    Daar zit dat stelletje hufters met Koffie Annan voorop,stelletjes zakkenwassers.En de rest van de judassen,zoals Poetin enz enz.Terwijl de DUIVEL Assad kinderen hun ogen uitschiet middels kogels.IK GA DAT ZWIJN ASSAD aanklagen om hem met tien paarden heel langzaam uit elkaar te laten trekken,,,,voor minder doe ik het niet.

      /   Reply  / 
  39. Paul

    Moebarak,,,,ook een lekker zwijn

      /   Reply  / 
  40. Paul

    this enen zwijnenstal der aarde flikkers machts wellustelingen

      /   Reply  / 
  41. Paul

    god heb ik toch nog een woordje vergeten,,,SCHOOIERS MACHTS WELLUSTELINGEN

      /   Reply  / 
  42. Paul

    IK MOET NOG STEEDS AAN DIE KLOOTZAK DENKEN rutten bij obama,en rutten met de dikke kutten riep BANEN BANEN BANEN,,als hij had gezeg BANANEN BANANEN BANANEN,dan had obama ook gelachen.Maar obama bakt er zelf ook niets van.Alle Amerikanen in verplicht Ziekenfonds,mooi niet dus.Het zijn allemaal lucht Ministers van lucht……..Ik stel voor als ik in de toekomst Minister-President van Nederland ben,dat ik doe wat goed is voor de Nederlandse mens.En elke dag kan mijn volk mij bellen,en mocht ik iets verkeerd doen,dan mogen ze mij daar op af rekenen.Maar ik zal niets verkeerd doen,,,WANT IK BEN EEN EERLIJK MENS VAN GOD,,misschien wel te eerlijk,,,maar wat geeft het

      /   Reply  / 
  43. Paul

    Mocht ik in de toekomst Minister.president van Nederland worden.Dan ga ik de btw afschaffen.Wat is aangenomen kan men ook weer verwijderen.Eigen bijdrage ziekenhuis verwijderen,ziekenkostenpremie drastisch omlaag.En ik ga Nederland zo instellen dat mensen niet meer naar de armenstaat hoeven te lopen om daar hun vreten uit armoede op te halen.En het buitenland krijgt geen geld meer.Elk land heeft zijn eigen gelddrukkerij.En de Gulden komt dan onder mijn bewind weer terug.En Brussel kunnen ze voor mijn part in een Kanarie hok zetten in de Dierentuin.Ik ben heel BOOS op deze interim maffia zich noemende regering

      /   Reply  / 
  44. Paul

    O ja,,had ik nog 1 ding vergeten,,en dan ga ik ook alle dakloze mensen van straat halen in Nederland,want dat is toch wel zo verschrikkelijk,,,zo mens onterend walgelijk,,,in een land als Nederland bijna 7duizend daklozen,,,WALGELIJK,,,geen woorden voor

      /   Reply  / 
  45. Paul

    o ja,dat had ik laatst al getyp,dat kwam nu plots weer naar boven.Toen ik op Miami was zag ik de Daklozen daar vreten uit de vuilnisbakken.Obama jj bent ook een waardeloze drol

      /   Reply  / 
  46. Paul

    als ik een keertje met een Camera ga staan bij het euro parlement onzin gebouw in Brussel,dan zou men kunnen zien dat de mensen die daar gaan instempelen daarna gelijk weer naar buiten komen,om naar huis te gaan.De meeste mensen komen daar maximaal 3dagen.ons geld op te lichten,OPSTAPPEN MET DIE ROTZOOI,STELLETJE PORTEMONEE OPLICHTERS,,,,WEG WEZEN

      /   Reply  / 
  47. Paul

    afgelopen avond zaten 4 mensen aan tafel,een presentator van nos ntr,,,ene trut van D66,en van Balen van VVD.en die zitten allebeide in euro Brussel.En ze kankeren altijd in hun voordeel,maar ook die kankertrut en die kanker van balen gaan gelijk na het instempelen weer lekker naar buiten.Spelen op straat van Brussel

      /   Reply  / 
  48. Paul

    Zo is dat met Kees jan de Jager,,,,ik ben de Minister van Financien,,,en ik neuk de jongen die ik neuken wil.

      /   Reply  / 
  49. Paul

    Wat zijn dat allemaal in de Tweede Kamer voor 95 procent,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ACHTERLIJKEN of zo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,of zijn ze nog erger

      /   Reply  / 
  50. Paul

    Zeg eh Obama,Assad was net op CNN en al die gattenlikkers klapten ook nog voor hem.,,,,,,,,,,JAAG HEM EEN KOGEL DOOR ZIJN KOP.,,,,

      /   Reply  / 
  51. Paul

    Hij is de enigste mens alwaar ik gezien heb dat hij Duivels oren heeft…….En wat zei Ben Bot,,,,,,,,,this een hele aardige man

      /   Reply  / 
  52. Radu Botta

    Ik zal niet makkelijk orienteeren in the netherlands democratische spectrum maar Ik krijg zo een unnnuttinge gevoel dat ik scrijf over raare situaties dat hier plaatsvinden, en nix.

    ik zal vraagen waarvoor deze politici, allemaal!

      /   Reply  / 
  53. anne

    Der word hier beweerd dat de SP geen communistische partij meer is? Ze zijn het dus wel geweest? En een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken! En gedachte goed kan je toch niet veranderen! Ik dacht altijd dat ze meer een Socilistische partij waren? Zoals vroeger de N.S.D.A.P.was? Communisme of niet! Ze waren tegen europa en ze zijn nog steeds tegen europa? En het grootte voorbeeld van Roemer is Martin Luther King! Nou dan hebben we nog wel wat te verwachten? Wil die de kant op van Pim Fortuyn? Onduidelijkheid te over in politiek nederland? Daarom heb ik liever dat de VVD de grootste word? Die lijkt mij betrouwbaarder!

      /   Reply  / 
  54. Tonny Aukema

    Zorg totaal ontspoord door R.van Boxtel Telegraaf 28 juli 2012
    Ik vind de zorg in Nederland uitstekend.Artsen, verpleegsters, tandartsen enz. iedereen , die in de zorg werkt doet ijn uiterste best.
    R.van Boxtel, manager in de zorg salaris 275000 per jaar. De zorg is te duur geworden. Mensen kunnen hun premie niet meer betalen. Dat komt omdat5 ongeveer 45managers ook zo veel als van Boxtel verdienen en dat geld moet eerst door de premiebetalers opgebracht worden.

    De zorg wordt niet goed geleid door de managers.

    Voorbeeld: mijn oog moest driemaal op een dag gedruppeld worden na een operatie. Daar waren 25 dames voor nodig. Een dame mocht 10 minuten bij mij zijn, tussen het tweemaal druppelen 5 minuten wachten, zij moest een boekwerk bij houden

    Voorbeeld 2 Sinds januari heb ij een gehoorapparaat, dat mij uitstekend bevalt. Of ik daar vragen over wilde beantwoorden.Tot mijn verbazing kreeg ik een boekwerk met 73 vragen Met voor iedere vraag 2 a 10 keuze antwoorden
    Vraag: Hield de audicien rekening met Uw slechthorendheid ? Antwoorden
    1.Nooit 2.Soms 3.Meestal, 4.Altijd.
    Vragen, wat voor taal spreekt Uw moeder, Uw vader.Waar is Uw moeder geboren. Waar is Uw vader geboren. Vragen, die niets met mijn gehoor te maken hebben. Over deze boekwerken gaan verschillende commissies vergaderen. Dat kost natuurliijk wel aardig wat geld, Maar geen nood hoor.
    RUTTE, DE VVD HEEFT DE mANAGERSCULTUUR UITGEVONDEN RUTTE VERHOOGT DE PREMIES WEL WEER
    HOOG IN DE PEILINGEN GOOI ER MAAR WEER EEN SCHEPJE OP

      /   Reply  / 
  55. Tonny Aukema

    EU leiders in Bruaael verdienen ongeveer 3 ton is 300000 euro in de maand Nieuwsuur 3 augustus 2012.België heeft dit uitgezocht.
    Daarom gaat Rutte VVD nog eens extra bezuinigen. Geen medicijnen meer voor bepaalde ziektes. Ouders zien hun kind of partner maar afsterven als er niet betaald kan worden. Nog meer geld en souvereiniteit inleveren aan Brussel en Nederlanders failliet en naar de voedselbanken.
    De VVD Europeanen moeten niet de euro redden maar de elite in Brussel onderhouden VVD hoog in de peilingen, dus het zal wel weer lukken
    Tot dat de Nederlander er genoeg van heeft en op een partij tegen BRUSSEL stemt. Een andere ongewelddadige manier is er niet.
    Een mens leeft maar één keer en dan wil je na 40 jaar sparen en werken genieten vasn je pensioen en niet naar de voedselbank en je huis gedwongen opeten voor de waanzin in Brussel. Veel mensen halen hun pensioen niet.

      /   Reply  / 
  56. Lucas Bols

    Ik maak mij grote zorgen om de SP .Hopelijk wordt het niks met Roemer.Mensen kijken naar een “PopiJopi”figuur en niet naar de politiek.D66 met zijn ideën zit ik ook niet op te wachten.Al helemaal niet op die arogante kop van Pechtold ..Ik stem , zoals altijd, weer rechts en twijfel nog tussen VVD en PVV.Niet qua ideeën ,maar VVD omdat die in mijn lijn ligt en PVV om eens flink dwars te gaan liggen.Want er verandert nog steeds weinig bij de heren politicie..Ik kan er nog over denken ,maar heb al een idee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>