Tweede Kamer Peiling 08-07-2012

Door de onrust rondom de opstappende Kamerleden van de PVV zakt de partij van Geert Wilders met maar liefst 3 zetels. Dat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond

De PVV komt in de meest recente tussenstand op 20 zetels. Bij de verkiezingen van 2010 haalde de partij nog maar liefst 24 zetels in de Kamer.

De VVD profiteert rechtstreeks van dit forse verlies. De liberalen, die zaterdag het verkiezingsprogramma presenteerden, winnen drie zetels en komen op 29. De Hond zegt dat het verkiezingsprogramma van de regeringspartij goed gevallen is bij een groot deel van de kiezers.

De SP levert deze week weliswaar een zetel inleveren, maar blijven in de peiling van De Hond met 31 zetels de grootste partij. Andere verliezers deze week waren D66 en Groenlinks. Beide partijen leverde ieder een zetel in en kwamen daarmee respectievelijk op 17 en 5 zetels.

Het CDA wordt geleidelijk nieuw leven ingeblazen. Met een zetel winst komt de partij op 14 zetels. Daarmee blijven ze nog wel ver van de 21 zetels die de christendemcraten wonnen bij de verkiezingen van 2010. Ook de andere Christelijke partij won deze week iets terrein. Met 1 zetel erbij heeft de ChristenUnie nu 7 zetels.

 

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Tweede Kamer Peiling 08-07-2012

  1. Remko Buiter

    De SP levert deze week weliswaar een zetel inleveren,

    Dit is geen goede zin.

    Met vriendelijke groeten,

    Remko Buiter

      /   Reply  / 
  2. Leen snel 100 euro

    Maar de strekking van het verhaal klopt wel, en zo is het ook!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Verkiezingsblog 2012: 7 augustus | Politiek

  4. vieuxgrise

    Als iemand (Hamer) denkt 12 zetels te kunnen inlopen in een maand kan ze niet nadenken en moet dus gewoon de sociale werkplaats (o die bestaat niet meer) in.

      /   Reply  / 
  5. PeJeJeBe

    Laat die verkiezingen maar zitten. Ik vind dit een mooie stand voor eindelijk wat frisse politiek waar de menselijke maat belangrijker is dan de Losers (Euro, Banken en Gezondheidszorg)

      /   Reply  / 
  6. leon

    As iemand kiest op zijn partij en naderhand blijkt dat hij niet tevreden is is hij een DOM Mens. Sowieso 85% van Nederland is dom en laat zich in de luren leggen door gladde praatjes.
    Dus wees eerlijk en niet klagen als je bedrogen uitkomt. het is je eigen schuld.

      /   Reply  / 
  7. San

    @PeJeJeBe: Hoe dom moet je wel niet zijn als je praat over ”frisse politiek.” Als je niet snapt dat het welzijn van het Nederlandse volk deels afhankelijk is van de economie, geld en de zorgsector, zou je niet eens mogen stemmen. Dus de volgende keer dat je over ”Losers” praat, wijs dan even naar jezelf!

      /   Reply  / 
  8. @PeJeBe

    Leuk dat jullie reageren; had eigenlijk wat meer kwaliteit gedacht te vinden in de reacties, jammer, fout publiek verkeerde voorstelling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>