Ouderenpartij 50plus op 12 zetels in peiling De Hond

Maurice de Hond concludeert: ‘Ouderen worden steeds bozer’

In de nieuwste poll van Maurice de Hond stijgt 50plus drie zetels ten opzichte van de poll van vorige week. De Hond spreekt van een ‘stormachtige ontwikkeling van 50plus’ die goed te zien is als gekeken wordt naar de scores van Henk Krol in zijn steekproef.

“Het vertrouwen in Krol is in de afgelopen 3.5 maand van 4,3 naar 5,1 gestegen. Hij staat nu op een gedeelde 2e plaats, samen met Pechtold, Samsom, en Buma en achter Roemer. Bij kiezers boven de 50 jaar staat Henk Krol met 5,8 ruim bovenaan. Ook is goed te zien dat de oudere kiezers het minste vertrouwen hebben in de regering.”

De onrust en onzekerheid onder ouderen is de afgelopen weken behoorlijk opgestookt in de media. Fractievoorzitter Krol van 50plus voerde doorlopend campagne. Er werd een klaagsite gelanceerd en Krol verscheen vrijwel dagelijks in talkshows op tv.

Die angstcampagne levert nu dus zetels op in de peiling van De Hond. Krol lijkt effectief te zijn in het ondermijnen van het vertrouwen van ouderen in de nieuwe regering.

Foutmarge
Peilingen moeten we met een korreltje zout nemen. Er is een foutmarge van enkele zetels, dan wel enkele procenten, en ervaringen uit het recente verleden leren ons dat bij echte verkiezingen de uitslag flink kan afwijken van eerdere peilingen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ouderenpartij 50plus op 12 zetels in peiling De Hond

  1. SpiritInfo

    Bij de zotten af dat deze man nog steeds bezig is met het houden van peilingen. Op het huidige moment nergens voor nodig! Het is natuurlijk leuk voor de verschillende media, maar daarbij moet je je wel afvragen of Maurice de Hond het ooit een keer goed heeft gehad.

      /   Reply  / 
  2. Adri

    Is dit een peiling welke betaald is door de Ouderenpartij 50plus ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>