Wolfsen glibbert weer langs motie

Na een lang nachtelijk overleg heeft een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad een motie van afkeuring tegen burgemeester Aleid Wolfsen weggestemd.

Wel diende de raad een motie van ongenoegen in tegen het hele college naar aanleiding van de gebrekkige informatievoorziening in de kwestie Nicolich.

Het debat ging over de huisvesting van Roma-familie Nicolich. De familie heeft al jaren problemen met de gemeente, omdat zij overlast veroorzaken. In 2010 mocht het hele gezin in een villa in De Meern gaan wonen, zo lang er geen overlast werd veroorzaakt. Uiteraard gebeurde dat toch, waarna de gemeente de huur opzegde.

Een deel van de familie Nicolich staat op straat en heeft vooralsnog geen andere woning.

Motie

De raad is vooral erg ontstemd over het eenzijdige en onvoldoende informeren van de raad in de zaak rond de Romafamilie.

In september vorig jaar overleefde burgemeester Wolfsen al een motie van afkeuring rond het weggepeste homostel in Leidsche Rijn. Nu was voor de oppositie de maat vol.

Oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht dienden een motie van wantrouwen in tegen burgemeester Wolfsen. Maar die haalde geen meerderheid en dus kan Aleid Wolfsen blijven zitten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>