CDA’ers mogen kiezen

Het partijbestuur van het CDA wil dat de partijleden de nieuwe lijsttrekker gaan kiezen. Vanavond zal het CDA bestuur bijeen komen in Utrecht om een officieel besluit te nemen over de wijze waarop er een nieuwe lijsttrekker moet komen. 

Dat meldt de NOS.

Normaliter draagt het partijbestuur altijd één kandidaat voor, die vervolgens kan worden gekozen door het congres. Maar na goed voorbeeld van de PvdA (die na de lijsttrekkersverkiezing in de peilingen omhoog schoot) en onder druk van regionale CDA-afdelingen kiest het CDA nu naar alle waarschijnlijkheid voor een verkiezing.

Veel genoemde namen van mogelijke kandidaten zijn die van de ministers Liesbeth Spies en Marja van Bijsterveldt, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en staatssecretaris Henk Bleker.

Ook minister Jan Kees Jager wordt gezien als een belangrijke kandidaat, zo bleek uit een peiling van EenVandaag maar hij zegt zelf het lijsttrekkerschap niet te ambiëren.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “CDA’ers mogen kiezen

  1. regenjas

    Met bovenstaande namen zal het CDA snel verder terrein verliezen.

    Vandaar dat men achter de schermen druk bezig is om betere kandidaten te vinden, zoals o.a. Camiel Eurlings, Joop Wijn en Jan Michiel Hessels. Benieuwd wie van deze er uiteindelijk overstag gaat om het CDA te redden.

      /   Reply  / 
  2. paul

    En ja hoor,het is crises.De Regering smijt het geld naar het buitenland,brussel,enz enz.We zitten in een zeer ernstige crises.Sraks wordt het onze eigen oorlog en moeten we de bielzen van het spoor halen om de kachel te stoken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>