‘Bijstandsmoeder stem VVD’

VVD-lijstrekker Mark Rutte tapt nu uit een ander vaatje in een poging zijn kiezersgroep uit te breiden. In een interview met NU.nl zegt de premier bijvoorbeeld dat bijstandsmoeders juist op de VVD moeten stemmen.

Volgens Rutte wordt er door de sociale dienst tegen teveel mensen gezegd dat ze nooit meer aan de bak komen en dus genoegen moeten nemen met hun uitkering.

‘Dan zeg ik: laat je niets wijsmaken. Een baan geeft zelfstandigheid, je krijgt sociale contacten en je ontwikkelt je op je talenten’, aldus de VVD-lijsttrekker.

‘In de debatten heb ik het dan met Roemer en Samsom over een procent meer of minder in de bijstand. Moet je kijken wat voor een inkomensverbetering je hebt als je vanuit de bijstand aan het werk gaat. Daarom zeg ik: een bijstandsmoeder moet VVD stemmen.’

De VVD wordt met enige regelmaat vergruisd door andere partijen op het ‘activerend’ beleid dat de partij tracht te voeren. Zo zou de partij te hard snijden in de sociale zekerheid.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Bijstandsmoeder stem VVD’

  1. Monique

    Rutte is helemaal los geslagen met bijstandmoeder moet op VVd stemmen. Ben zelf al jaren bijstand moeder en door alle bezuinigingen kom ik niet eens aan de bak. De kosten stijgen de pan uit zit zwaar in de problemen. Als je als minima op de VVd stemt zit er echt iets fout> VVd wil niet de mensen helpen die minima’s zijn maar zorg er alleen voor dat we straks nog meer lasten hebben. Ik betaalde voor de euro bv 55 gulden zorgverzekering nu 170 euro en ga zo maar door eigen risico is op geschroeft naar 220 euro. En als je nog extra hulp nodig hebt omdat je geestelijk het allemaal niet meer trekt mag je nog eens 200 euro extra betalen. Volgend jaar is dat al weer 350 eigen risico. Nee als je stemt denk dan na en stem links want rechts is alleen voor de rijke mensen.

      /   Reply  / 
  2. Jaap

    Rutte lacht veel, iets wat ik zeer vreemd vind voor iemand die een serieuze taak heeft. Maar nee, bijstandsmoeders hahaha moeten vvd hihihi hahaha stemmen. Want dan moeten ze gaan werken terwijl ze geen baan kunnen vinden hahaha, wat een lamzak die Rutte !!

      /   Reply  / 
  3. Jaap

    ‘Bijstandsmoeder stem VVD’ is beeldvorming, flauwekul en weer een stomme flauwe zet van dit vvd blog, objectief my ass !!! telegraaflezer ?

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Tweede Kamer Peiling 11-09-2012 | Politiek

  5. Pingback: LIVE: Nek-aan-nek race tussen PvdA en VVD | Politiek

  6. Pingback: Wie wordt premier, Rutte of Samsom? | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>