Mark Rutte roept Europa op net zo slim te bezuinigen als Nederland

Zijwaarts huppelend met beide duimen naar z’n rugnummer wijzend roept premier Mark Rutte (VVD) de Europese landen op net zulke  ’intelligente bezuinigingen’ door te voeren als Nederland. Daarbij denkt Rutte onder meer aan maatregelen als langer doorwerken en het ontvangen van uitkeringen ontmoedigen.

Rutte is niet bang dat Nederland zich kapot bezuinigt. De premier bestempelde de besparingen als noodzakelijk en wees tegelijkertijd op de hervormingen, zoals die van het pensioenstelsel. Dat zijn hervormingen, ‘die snijden hout,’ vertelde Rutte voorafgaand aan een eurotop met regeringsleiders in Brussel.

De Europese leiders hebben maandag een top in Brussel. Daar gaan zij praten over het stimuleren van economische groei tijdens de eurocrisis. Ook zal er gesproken worden over de strengere begrotingsregels waar de EU-leiders het in december over eens werden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>