Noord-Brabant raakt wilde zwijnen niet kwijt

De populatie wilde zwijnen in Noord-Brabant is niet meer uit te roeien. Noord-Brabant heeft, na aanleiding van vragen van de PvdD, erkent dat de populatie wilde zwijnen in het zuidoosten van de provincie niet meer uit te roeien is.

‘Een definitieve nulstand lijkt vanwege de inloop over de provinciegrenzen, de voortplantingssnelheid en de grootte en van het leefterrein niet realistisch’, reageert gedeputeerde Johan van den Hout als reactie op vragen van de Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren.

Noord-Brabant bekijkt nu waar de dieren kunnen leven. De gedeputeerde, die eerder van de zwijnen afwilde, zegt nu dat de wilde zwijnen ‘een positief effect hebben op de biodiversiteit en daarom een verrijking voor de Brabantse natuur zijn’.

De Partij voor de Dieren pleit voor het Leenderbos als leefgebied voor de zwijnen, maar de gemeente Heeze-Leende is daarop tegen. De gemeente vreest voor gewasschade en voor de veiligheid van bezoekers van het bos. Momenteel leven daar nu al tientallen wilde zwijnen.

Waarschijnlijk wordt komende zomer pas duidelijk hoe de toekomst van de wilde zwijnen in Brabant er uit gaat zien.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>