Balkenende krijgt stevige middelvinger van Verbeet..

gerdiverbeet‘Je bent nu demissionair vriend, dus even rustig aan..’ Zoiets moet Kamervoorzitter Gerdi Verbeet hebben gedacht. De premier die vier kabinetten niet aan de praat kreeg, wilde namelijk met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de fractievoorzitters praten over een lijst met onderwerpen. Een waslijst met pijnpunten die de Kamer tot de verkiezingen niet meer gaat behandelen.

Maar volgens Verbeet heeft Balkenende een plaat voor zijn hoofd.. het kabinet gaat daar niet over. Sterker, het kapotte kabinet gaat daar uberhaupt niet over. Die lijst is het feestje van de Tweede Kamer. Pijnlijk momentje zoveel dus..

De Volkskrant legt het nog iets verder uit..

“Verbeet wijst Balkenende erop dat het gebruikelijk is dat de Tweede Kamer, die zelf haar agenda bepaalt,  zelfstandig’ een verkenning naar mogelijk controversiële onderwerpen uitvoert. De aparte Kamercommissies zullen daarover uiterlijk 5 maart voorstellen doen, zodat de Tweede Kamer er in de week erna over kan besluiten.”

Het lijkt er dus op dat Balkenende nog flink moet wennen aan zijn nieuwe rol. Schreven wij eerder vandaag al…
“In het briljante Nederlandse politieke stelsel is de minister-president niets meer dan een veredelde minister die  tijdens de vergadering een hamertje vast mag houden, de primus inter pares.”

Nu is zijn rol helemaal nihil. Of eigenlijk is dat nog een te ruime omschrijving voor de macht van de premier.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Balkenende krijgt stevige middelvinger van Verbeet..

    1. M. van Wijk

      Hahahah, heel leuk

        /   Reply  / 
  1. Arnold van Leeuwen

    Wat een lachertje is JPB toch.. Bijzonder. Goed dat Verbeet heeft ingegrepen.

      /   Reply  / 
  2. TRudy Zeeman

    Straks gaat JPB nog op de grond liggen en spartelen. Soms kun je er je zin mee doordrijven.

      /   Reply  / 
  3. Anne

    Het wordt nu wel een zooitje in de Nederlandsepolitiek. De pot verweit de ketel dat die zwart ziet is het spreekwoord. Ze weten het allemaal beter. Ze willen zeker zelf graag in het torentje gaan zitten bos en hoe heet ze verbeet. Bos er is geen woord spaans bij zij hij een tijdje terug. En de pvv wordt vergeleken met een de nsb of een naziepartij waar niemand mee wil samenwerken. Ze kunnen die partij beter verbieden want het is slecht voor ons land en voor europa. Is ons land nog bestuurbaar in de toekemst. Ik heb nog wel vertrouwen in balkenende zo slecht was die toch niet.

      /   Reply  / 
  4. Chooser

    Paasgedachte.
    Een moment van bezinning.

    Is dit de nieuwe manier van besturen in Nederland, zoals Balkenende van het CDA en in navolging daarvan Pechtold van D´66 dat doen ?
    Kontendraaierij in het kwadraat is dat.

    Hier volgen de 10 geboden van de heren:

    1. Doe net of je standpunten “christelijk” zijn en van interesse in de medemens en werken in het “algemeen” belang van het doorsnee Nederlandse volk getuigen, zodat zij in jou geloven.
    2. Doe net of je “gematigde” middenpartij “vóór en dóór het volk” met als illusie “Uw wil geschiede” bent, waar iedere kiezer zich in eerste instantie prettig bij voelt en laat het volk tot je komen. Praat en beloof veel en zeg vooral niets (toe).
    3. Als je eenmaal het volk met valse beloftes tijdens de verkiezing hebt binnengehaald, ontpop je dan keer op keer met iedere nieuwe maatregel als een medogenloze uitknijper van het volk met snoeiharde maatregelen op allerlei vlakken en verkoop dat dan als zijnde ” in het belang van het volk” en ” noodzakelijke maatregelen” , waarbij je je baseert op gelogen of gefingeerde fictieve getallen of grafieken om je gewetenloosheid goed te praten en de mensen opnieuw op je hand te krijgen.
    4. Zorg er altijd eerst goed voor dat je er vooral ZELF warmpjes bijzit en room stevig af ( Balkenende-norm etc., Cynisch : niemand mag meer dan de minister-president verdienen ).
    5. Speel op nationaal en internationaal toneel Sinterklaas voor degenen, die machtig en rijk zijn en waar je belang bij hebt en streel daarbij je eigen ego en vergeef vooral jezelf.
    6. Strooi met de Belastingcenten van de burger richting immens rijke “noodlijdende” banken en bedrijven en talloze ” over de balk”-projecten en “vergeet” dat geld vooral terug te vragen.
    7. Zie “cavaliersdelicten” ( = lees : moedwillige misleiding en manipulatie plus schandalige hebzuchtige verrijking ) van rijke en machtige Medelanders, topmanagers, topambtenaren, grote bedrijven en banken, jarenlang steeds opnieuw door de vingers en ” vergeef het hen, omdat zij niet weten wat ze doen”.
    8. Geef het “domme” tamme / getemde / slapende Nederlandse volk brood en spelen en laat hen opdraaien voor de financiele tekorten veroorzaakt door de machtigen en rijken en zorg ervoor dat de machtigen en rijken nog rijker kunnen worden.
    9. Als je de massa 10 kleine visjes geeft, die je gevangen hebt met de broodkruimels uit hun eigen zak, zorg dan vooral dat je het miljardenvoudige met de linkerhand terugpakt wat je je met de rechterhand pretendeert te geven.
    10. Geef vooral de schuld aan of wijs / werp hele ladingen stenen naar anderen als je politiek of via de media met de billen bloot moet, en praat je eigen fouten goed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>