Oproep aan ouders: ‘wees bezig met uw kind’

Tijden veranderen. Deed de vrouw vroeger de was, de strijk en het eten en sneed de man zondags het vlees, inmiddels slaan anderhalf verdieners de maat. We hebben daarmee voldoende tijd om televisie te kijken, te tweeten, te texten en te facebooken. Vrijwilligerswerk, boeken lezen of opvoeden lijkt er wel eens bij in te schieten, constateer ook Minister van Bijsterveldt.

In een brief aan de Tweede kamer laat de Minister van Onderwijs weten dat zij het belangrijk vindt dat ouders meer tijd vrijmaken voor de begeleiding van hun schoolgaande kinderen. Uit onderzoek zou immers gebleken zijn dat ouders een grote bijdrage kunnen leveren op de schoolprestaties van hun kinderen. Zo zouden een veilige en stabiele omgeving een goede basis zijn voor betere prestaties maar ook zaken als voorlezen en het aansnijden van maatschappelijke thema’s tijdens het avondmaal.

Volgens van Bijsterveldt moeten scholen en ouders dan wel duidelijke afspraken maken over wat ze van elkaar kunnen verwachten. Ouders moeten scholen kunnen aanspreken over de prestaties van de school en scholen zouden dan meer inzicht moeten geven over de leerprestaties en studievoortgang van kinderen.

Deze wens, voor zover niet meer dan logisch lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Naast het feit dat scholen allang worstelen met ‘brutale’ kinderen en werkdruk ten gevolge van administratieve rompslomp, lijkt ook het huidige onderwijssysteem en de begroting niet toereikend voor de suggesties van de minister. Voor zover goed onderwijs al geen luxe goed is, lijken de bezuinigingen van de VVD minister dit proces te willen versnellen.

Sire bereidt in ieder geval een serie nieuwe campagnes voor in navolging van het voorgaande thema ‘Geef kinderen hun spel terug’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>