Wilders verantwoordelijk voor woord van het jaar 2011

Tuigdorp is door het publiek gekozen tot het Van Dale Woord van het Jaar 2011. Het woord kreeg 43 procent van de ongeveer 16.000 van de online uitgebrachte stemmen. De betekenis van tuigdorp is: ‘afgelegen locatie die is ingericht als woonoord voor veelplegers e.d., m.n. zo’n locatie met asowoningen’.

In de top 3 eindigden de caviapolitie als tweede en occupyer als derder. ‘Tuigdorp’ was in februari volop in het nieuws door PVV-leider Geert Wilders. Hij vond dat overlastgevende veelplegers moesten worden verbannen naar ‘tuigdorpen’.

Wilders is ook verantwoordelijk voor de politieke term van 2011. Hij toverde toen ‘bedrijfspoeder’ uit de hoge hoed. Hiermee verwees hij oneerbiedig naar de PvdA-voorman Job Cohen in het debat over de miljoenennota omdat hij volgens wilders de “bedrijfspoedel van de heer Rutte, die af en toe mag keffen, maar ‘s avonds weer op schoot springt” was.

In de categorie jongerentaal werd het woord ‘planking’ verkozen tot woord van het jaar. Het woord van het jaar voor lifestyle is ‘vleeshufter’ en voor sport/amusement: ‘wordfeuden’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>