Mauro wil toch studeren

Ondanks dat Mauro zelf het studeren ‘niet zo zag zitten’, heeft de Angolese jongen van 18 zich inmiddels verzoend met zijn lot. Mauro krijgt een studievisum voor een jaar en is daarmee ‘zielsgelukkig en erg opgelucht’ alsdus Mauro’s advocaat Marq Wijngaarden.

Een studievisum bleek, na veel getouwtrek in de Tweede Kamer, voor Mauro de enige mogelijkheid om  voor een langere periode in Nederland te blijven. Mauro volgt nu een ICT-opleiding aan het ROC en het studievisum kan na dit jaar nog met een jaar worden verlengd.

Volgens Wijngaarden staat Mauro te popelen, volgens de advocaat kan Mauro ‘best studeren’ alleen dan moet het wel een ‘praktische opleiding’ zijn. Zonder verblijfsvergunning kon er echter geen stage worden gelopen, dat probleem is nu gelukkig opgelost.

Lang studeren is nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Mauro blij. Zijn advocaat blij. Ad Koppejan en Kathleen Ferrier blij. Iedereen blij. Komt het toch nog goed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>